Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

30 persoane în izolare la Ocna Mureș. Bilanț în creștere în România: 217 cazuri de infectare cu coronavirus

Publicat

- 3.732 vizualizări

La data de 17.03.2020 ora 17.00, pe raza orașului Ocna Mureș se află 30 persoane în izolare. O altă persoană, care se afla în izolare a părăsit orașul Ocna Mureș, fiind sancționat conform legii cu 10.000 lei.

Se așteaptă o creștere a numărului de persoane care vin din țări afectate de epidemia cu coronavirus. Din păcate eforturile autoritățile locale sunt zădărnicite de inconștiența unora, după cum am vazut cazul persoanei care și-a părăsit locația unde era în izolarea.

Nu vă așteptați dacă vor fi 100 de persoane în izolare, să avem la fiecare câte un polițist la ușă. Depinde de fiecare de câtă responsabilitate poate da dovadă într-o astfel de situație.

În această perioadă cel mai bine ne putem proteja evitând să ieșim din casă decât dacă trebuie să mergem la locul de muncă, la un magazin după alimente sau la farmacii. Județul Alba încă este ferit de această epidemie, dar să nu ne culcăm pe o ureche.

Să avem încredere că autoritățile își fac treaba. Daca însă aveți cunoștințe de cazuri de persoane întoarse din zone roșii sau zone cu mai mult de 500 persoane infectate cu coronavirus puteți suna la 112 sau TELVERDE – 0800.800.358.

Publicitate

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 222 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Publicitate

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp. 

Publicitate
Citește mai departe