Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Îți dorești să înveți să cânți la un instrument muzical? Descoperă care sunt cele mai potrivite pentru începători!

Publicat

- 1.688 vizualizări

Ai visat dintotdeauna să cânți la un instrument muzical? Află că indiferent de vârsta pe care o ai, niciodată nu este prea târziu. Așadar, îndeplinește-ți dorința! Însă, ține cont că o astfel de activitate necesită foarte mult timp, întrucât trebuie să studiezi în permanență ca rezultatele să apară cât mai repede. Dacă nu ai ai deja o preferință, specialiștii recomandă să alegi unul dintre cele mai ușoare, iar astfel vei putea învăța chiar și de unul singur, urmărind tutoriale pe internet. 

        TOP 4 instrumente muzicale pentru începători 

    Înainte să-ți alegi instrumentul muzical pe care vrei să-l studiezi, trebuie să afli că a începe o astfel de activitate este cea mai bună decizie, întrucât oferă o mulțime de beneficii și pentru sănătate: îți dezvoltă creierul, te scapă de stres și chiar te ajută să comunici mult mai bine cu oamenii din jurul tău. 

  1. Chitara – este foarte îndrăgită atât de copii, cât și de adulți. Ca începător ar trebui, în primul rând, să înveți să faci diferența dintre cea acustică și cea clasică, pentru a putea descoperi care este pe gustul tău. Pe scurt, varianta acustică este alcătuită din cutie de rezonanță, grif și cuie, iar astfel sunetul se creează în funcție de mult mai puține lucruri, ceea ce înseamnă că este și mult mai ușor de înțeles cum funcționează. Dacă te hotărăști să începi această aventură, vezi pe site ce model îți place, apoi caută câteva lecții pentru începători pe internet.
  1. Vioara – deși umblă vorba că acesta ar fi cel mai dificil instrument muzical, specialiștii recomandă totuși studierea sa. În primul rând, pentru că se găsește sub diferite forme și mărimi, lucru care permite învățarea lui la orice vârsta. Iar în al doilea rând, dezvoltă foarte mult latura socială, întrucât se poate cânta la vioară și în grup, nu doar individual. Însă, ține cont că un copil va fi întotdeauna în avantaj față de un adult, întrucât acesta va ajunge să stăpânească într-un timp mult mai scurt orice nouă deprindere. Însă, nu este imposibil nici pentru tine, ai nevoie doar de multă răbdare. 
  1. Pian sau orgă electronică – înainte să decizi care dintre cele două îți place mai mult, ia în calcul prețul și spațiul de care ai nevoie pentru depozitare. Ca orice alt instrument, îți va aduce o mulțime de beneficii, iar specialiștii te încurajează să nu renunți niciodată, chiar dacă vei întâmpina deseori dificultăți. 
  1. Tobe – acestea sunt ușor de studiat, însă ca să fii sigur că vei avea succes trebuie să știi de la început că necesită puțină îndemânare. În plus, ar trebui să iei în calcul că acestea scot extrem de mult zgomot, iar dacă vei hotărî să studiezi la domiciliu, cu siguranță îți vei deranja vecinii. 

    Te-ai hotărât pentru ce vei opta? Dacă răspunsul este da, nu mai rămâne decât să ți-l achiziționezi și să te apuci de studiat. Vestea bună este că există o mulțime de cursuri atât la școli specializate, cât și pe internet. Așadar, de astăzi ești pregătit să-ți urmezi visul!

Sursă foto: Shutterstock.com

Citește mai departe