Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Ziua Femeii sărbătorită la Ocna Mureş

Publicat

- 2.323 vizualizări

În preajma frumoasei zile de 8 Martie, când serbăm în plan internaţional ziua femeii, a mamei în special, copii, tineri şi maturi am pus în scenă un spectacol care a atins sufletele spectatorilor.  Momentele bine pregătite, cu evoluţie scenică de valoare, au smuls aplauze şi zâmbete, într-o stare de bine pe care am trăit-o toţi.

Spectacolul a fost deschis cu poezia “Cântec femeiesc” de Adrian Păunescu, în interpretarea  sensibilă a elevei Moldovan Naomi. Corul “Doruleţ”, coordonat de prof. Eva Forika, a deschis repertoriul cu o Rugăciune, pe versurile poetului Mihai Eminescu;  a continuat cu piesele  corale “Primăvara”, “Dor mi-i bade! şi pentru că acest an este declarat Anul Eminescu, a încheiat cu “Sara pe deal”, pe versurile poetului naţional, piesa fiind acompaniată la pian de prof. Levente Szocs.

Pe scenă au urcat apoi copii de toate vârstele, care au avut diferite momente: muzică uşoară şi muzică populară, joc popular, dans ritmat, prezentare de modă şi expoziţie de mărţişoare, lucrate anterior de copii.

Jocurile populare au fost pregătite de instructorii Liana şi Alin Stoica şi au fost prezentate de două grupe ale Ansamblului Tradiţii Uiorene,  grupa mică şi grupa mare, care au antrenat întreaga sală.

Prezentarea de modă,  care are la bază modelul tradiţional popular, a fost asigurată de Magda Mănesu, din Aiud.

Un grup de copii, pregătiţi de înv. Elena Cărunta, au distrat spectatorii cu un dans ritmat, urmat de un duios cântec pentru mama.

Georgiana Vesa, cunoscută interpretă de muzică populară, câştigătoare a multor premii, a avut o intervenţie surprinzătoare cu o frumoasă melodie de muzică uşoară ”Mulţumesc, iubită mamă!”. Alte interprete, Carina Farcaş, Gabriela Matei şi Daria Hopârtean, au adus prin cântec elogiu mamei.

Spectacolul s-a încheiat cu  “La mulţi ani!”, cântat din toate sufletele de cei prezenţi, la propunerea prezentatoarei, prof. Ilea Camelia.

Fiecare doamnă care a evoluat scenic şi fiecare mamă a primit de la organizatori flori, asigurate de Primăria Ocna Mureş, în semn de aleasă preţuire.

Sonorizarea a fost asigurată de prof. Levente Szocs.

Organizatori: Primăria orașului Ocna Mureș, Casa de Cultură ”Ion Sângereanu” și Asociația Culturală ”Tradiții Ocnamureșene”.

Colaboratori:
Clubul elevilor

Şcoala Gimnazială ” Lucian Blaga”

Asociaţia “Pro Copilăria”

Citește mai departe