Suntem şi pe:

Articolele zilei

Trei pași pentru a transforma munca în străinătate într-un succes – Orice ocnamureșan trebuie să știe asta!

Publicat

- 829 vizualizări

Oricât de mult ar fi descurajat acest fenomen, românii, chiar și cei din Ocna Mureș, continuă să migreze în alte țări, în speranța câștigării unor sume substanțiale de bani. Nemulțumiți de situația lor financiară, aceștia își asumă numeroase riscuri. Mulți dintre ei nu au un plan bine definit înainte de a pleca și, astfel, drumul spre o carieră de succes este foarte greoi și cu multe obstacole. Dacă plănuiești să te muți cu acest interes în minte, iată câțiva pași pe care nu ar trebui să îi omiți atunci când vrei să te bucuri de progres și prosperitate. 

3 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avea succes în străinătate:

Pasul 1: Fă-ți temele înainte de a pleca

Decizia de a migra spre o altă țară pentru a găsi un job mai bun nu trebuie să fie una spontană. Doar dacă vei da dovadă de înțelepciune te vei putea mișca în direcția cea mai bună pe plan profesional. Cercetează care sunt cele mai potrivite locații în care există locuri de muncă ce sunt compatibile cu abilitățile tale. În acest sens, este o idee bună să consulți alte povești de succes ale unor români care au reușit, prin priceperea și determinarea lor, să aibă afaceri pe plan internațional. 

Este important să te gândești serios și la transport. Spre exemplu, dacă vei căuta plecări din România spre Olanda, trebuie să găsești o modalitate de deplasare sigură, comodă și la îndemână. De asemenea, va fi necesar să te interesezi cu privire la opțiunile de întoarcere în țară, în cazul în care vei intenționa să faci acest lucru. Condițiile de trecere ale vămii pot să difere de la o țară la altă, mai ales dacă nu face parte din UE. 

Pasul 2: Comunică!

Anunță cât mai multă lume despre intenția ta! Spune-le unde mergi și ce vrei să obții odată ce ai ajuns la destinație. Este o idee bună să te înscrii în grupuri de pe rețele de socializare în care se discută despre oferte de muncă disponibile acolo unde vrei să te muți. Nu te uita doar la joburile ce au fost postate. Creează un anunț în care să te prezinți într-un mod profesionist, dar prietenos în același timp, pentru ca ceilalți să te cunoască și să aibă încredere în tine. 

Pe rețelele sociale poți găsi un număr mare de persoane bine intenționate care îți pot oferi, în mod gratuit, un ajutor foarte valoros. Acordă atenție celor care comunică cu tine într-un mod pozitiv și ignoră-i pe aceia care vor doar să te descurajeze. 

Pasul 3: Pregătește un CV foarte bine pus la punct

CV-ul tău este unul dintre cele mai importante elemente ale succesului tău. Acesta va determina dacă vei fi chemat la interviuri, așa că merită să investești timp pentru a pregăti unul ce va surprinde cel mai bine valoare ta ca angajat. 

Asigură-te că este bine structurat și că din el reies cu adevărat calitățile care te diferențiază de alți candidați. Acesta nu ar trebui să fie mai lung de o pagină A4. Angajatorul sau cei de la HR vor scana mai întâi această foaie. Dacă informațiile vor fi greu de procesat, sunt mari șanse să nu ajungă printre cele care vor fi aprofundate. 

Iată primii pași spre o carieră de succes în străinătate. Urmează-i pentru mai multe șanse la un trai mai mult decât decent, pentru tine și familia ta. 

Sursa foto: shutterstock.com, unsplash.com

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design