Suntem şi pe:

Articolele zilei

Centrul multifuncțional de la Ocna Mureș a primit avizul de funcționare! Orașul are din nou spital!

Publicat

- 12.564 vizualizări

În prezența Managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, a reprezentanților Consiliului Județean Alba, a celor de la ISU Alba și a autorităților locale, astăzi 28 februarie 2020, s-a făcut recepția lucrărilor la centrul multifuncțional de la Ocna Mureș.

După 9 ani, ocnamureșenii vor avea în sfârșit servicii medicale de bază asigurate în orașul lor și nu vor mai trebui să se deplaseze în orașele din apropiere.

Din discuțiile purtate cu Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia vrem ca pe 15-20 martie 2020 spitalul să funcționeze. În aceste momente se instalează paturile în saloane, se instalează aparatura medicală’‘ a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

În aprilie 2011 Ministerul Sănătății închidea mai multe unități medicale din țară, printre care și Spitalul orășenesc Ocna Mureș.

După închiderea unităţii medicale, 30.000 de oameni din zona orașului Ocna Mureş au fost arondaţi Spitalului din Aiud, oraş aflat la aproximativ 25 de kilometri.
14 august 2013, Guvernul a adoptat un act normativ prin care s-a desfiinţat oficial Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş. Componentele bazei materiale a spitalului, achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare, au fost  preluate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Publicitate

20 ianuarie 2014 Ministerul Sănătăţii a dat avizul de funcţionare pentru centrul de sănătate multifuncţional la Ocna Mureş care va avea trei secţii: pediatrie, interne şi ginecologie. Aceste centru funcțional va funcționa ca o ramură externă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia .

Investițiile în cadrul Centrului multifuncțional Ocna Mureș s-au realizat în baza unei asocieri între Primăria Ocna Mureș și Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia.

Pentru lucrările de construcții specifice, pentru modernizarea viitoarelor cabinete de consultații și saloane, dar și pentru aparatura medicală performantă, au fost investiți circa 2 mil. de lei, finanțare de la Consiliul Județean Alba.

După multă birocrație și intervenții iată că astăzi, 28 februarie 2020 Centrul multifuncționale de la Ocna Mureș primește avizul de funcționare!

Centrul multifuncțional dispune de saloane cu 3 sau 4 paturi (total 20 paturi), dotate cu butoane de panică și alte dotări moderne, cabinete medicale și numeroase alte dotări: încălzire proprie, supraveghere video, aparatura medicală și mobila, toate fiind noi!

Au fost ocupate 1 post vacant de medic rezident aflat în ultimul an de pregătire, confirmat în specialitatea pediatrie – normă întreagă și 1 post vacant de medic rezident aflat în ultimul an de pregătire, confirmat în specialitatea obstetrică-ginecologie – normă întreagă.

Publicitate

Totodată 1 post vacant de medic specialist confirmat in specialitatea medicină internă (normă întreagă) este scos la concurs. De asemenea, mai trebuie să fie ocupate, prin concurs, 4 posturi de asistenți medicali și 1 post de registrator medical.

Odată cu instalarea mobilierului medical și a aparatelor spitalul poate să primească autorizația sanitară iar SJA (Spitalul Județean Alba) poate încheia contracte cu CAS.

Citește mai departe