Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cămașă sau Tricou? Tips & Tricks pentru o ținută ideală

Publicat

- 679 vizualizări

Cămașa este cel mai popular articol vestimentar din garderoba unui bărbat. Spre deosebire de cea de damă, aceasta are nasturii sau capsele amplasate pe partea dreaptă. În funcție de preferințele tale și de model, se poate purta direct pe piele, sau peste un maiou sau un tricou. Această haină este foarte versatilă, încadrându-se în majoritatea codurilor vestimentare, dar pentru a arăta bine trebuie să respecți anumite principii de bază, astfel încât să eviți monotonia cromatică sau kitsch-ul. 

De asemenea, un alt element foarte popular este tricoul, care de regulă are mâneci scurte și  se îmbracă direct pe piele, uneori chiar și pe sub o cămașă, pentru un plus de căldură. Acum, însă, apare întrebarea ce porți, unde și cum, așa încât să te asiguri că ținuta ta este perfectă.

Iată care sunt cele mai frumoase tipuri de cămăși și de tricouri și unde le poți purta și în ce circumstanțe:

  • Cămășile în carouri și cu imprimeuri

Sunt, de regulă, preferate de bărbații până în 25 de ani pentru că oferă un aspect casual și modern, ideal pentru o ținută la universitate, la școală sau la locul de muncă, dacă, bineînțeles, nu presupune abordarea unui alt cod vestimentar.

Spre deosebire de alte tipuri, cele cu carouri de diferite culori sunt confecționate din flanel din bumbac flaușat și au buzunarele clasice la piept. 

Aceste pătrățele pot fi de două sau mai multe culori, iar cel mai important aspect este mărimea lor. Dacă vor avea dimensiuni similare, se va crea o inestetică iluzie de mișcare. Ideal este să optezi pentru o variantă al cărei model să fie din aceeași arie cromatică, fie culori calde, fie reci.  Dacă vei alege ceva care are, de exemplu, roșu și verde, asortarea cu altă piesă vestimentară va fi foarte dificilă și poate chiar imposibilă. 

Croiala lor poate fi atât standard, cât și slim fit. Designerii vestimentari români recomandă cămăși pentru bărbați de la Escudo, pentru că în oferta magazinului sunt disponibile numeroase modele în trend din care să alegi.

De cealalta parte, cămășile în carouri sunt potrivite pentru o ținută office, dacă sunt purtate pe sub un sacou în carouri de aceeași nuanță. Dacă ești adeptul  cravatei, atunci nu este indicat să alegi o opțiune cu imprimeuri pentru că nu se va asorta deloc bine. Cravata este recomandat să se folosească cu un model simplu, indiferent de culoarea acestuia.

  • Tricourile Polo

Cele mai cunoscute tricouri pentru bărbați sunt cele polo, care au un guler prins în nasturi, asemenea unei cămăși. Dacă lucrezi la birou și trebuie să menții o notă de formalitate, dar totuși nu sunt foarte mari pretenții, poți purta cu încredere un astfel de tricou sub un sacou, pentru că va contribui cu succes la menținerea stilului tău. Designerii vestimentari nu recomandă niciodată ca gulerul tricoului să fie ridicat, pentru că este considerat a fi un detaliu inestetic și inspiră o atitudine de aroganță.

Cămașa nu poate lipsi din garderoba ta pentru că poate fi folosită în cadrul mai multor tipuri de ținute. În schimb, un tricou polo nu poate fi purtat oricând, mai ales dacă evenimentul la care participi are un dress code prestabilit. Respectă aceste mici sfaturi și vei avea mereu un outfit perfect!

sursa foto: unsplash.com

Citește mai departe