Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan în vizită la Ocna Mureș

Publicat

- 1.957 vizualizări

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan însoțit de Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba au venit astăzi la Ocna Mureș într-o vizită de câteva ore pentru a vedea la fața locului stadiul lucrărilor la Baza de Tratament și Agrement Ocna Mureș și unde se va implementa celălalt proiect major pentru orașul Ocna Mureș și anume Amenajarea bazei sportive din zona viitoarelor băi sărate.

Lucrările la complexul balnear au început în toamna anului 2018, stadiul de realizare fiind de peste 60%. Termenul de finalizare este 2021.

Ministrul însoțit de autoritățile locale a vizitat și Școala din Cisteiu de Mureș, instituție recent renovată prin Programul Național de Dezvoltare Locală unde domnul ministru a rămas impresionat de rezultate și unde a afirmat că renovarea școlii din Cisteiu de Mureș ” Este un proiect de bună practică pentru PNDL”.

Întâlnirea a fost un prilej pentru administrația locală să prezinte atât proiectele în lucru cât și proiectele care vor fi puse în practică în viitor la Ocna Mureș

Am efectuat astăzi, împreună cu președintele Consiliul Județean Alba, Ion Dumitrel, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vinţeler, și deputatul Claudiu Răcuci, o vizită în teren pentru a vedea modul în care evoluează lucrările la complexul balnear de la Ocna Mureș. Investiția este menită să revitalizeze orașul în ceea ce privește turismul balnear, Ocna Mureș fiind cunoscută în trecut pentru stațiunea balneară cu ape sărate, cu proprietăți curative, care atrăgea sute de turiști.
Investiția la Complexul turistic – bază de tratament și agrement Ocna Mureș se ridică la o valoare de aproape 6 milioane de euro. Complexul va avea o capacitate de aproape 700 de persoane/zi, care să beneficieze de cel puțin șase proceduri de tratament, pe timp de vară.
România are resurse importante de ape cu proprietăți curative și trebuie să găsim modalități de relansare a turismului balnear. Sper ca investiția de la Ocna Mureș, care este programată să devină funcțională anul viitor, să aducă bunăstare și locuitorilor din zonă.
” a scris ulterior pe pagina personală de facebook, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan .

Citește mai departe