Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Proiectul intitulat „Săptămâna veselă”, derulat la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș

Publicat

- 598 vizualizări

În perioada 17-21 februarie 2020, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș, copiii din cadrul Aşezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din localitate au participat cu multă bucurie în suflete la proiectul intitulat „Săptămâna veselă”, activitate aflată la ediția a doua. Tinerii, dimpreună cu cadrele didactice, au confecţionat mărţişoare, felicitări, au pictat pe farfurioare, au învăţat cum se foloseşte tehnica şerveţelului, au înşirat mărgele şi au luat parte la diferite jocuri pregătite de persoane profesioniste.

Pe parcursul acestui proiect ne-au fost alături şi alţi copii din localitate (în total fiind 80 de copii în cele cinci zile ale activității), cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” şi de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureş, din cadrul Cluburilor de copii din Aiud şi Ocna Mureş, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Turda, de la Clubul „Leo” din Turda, precum şi din cadrul Asociației „Pro Copilăria” din Ocna Mureş.

Cu toţii am petrecut o săptămână frumoasă pe parcursul derulării acestui proiect, răstimp cu multe realizări ale copiilor aflați sub atenta îndrumare a cadrelor didactice. În această perioadă, nu am făcut altceva decât să scoatem la lumină talantul primit de la Dumnezeu, respectiv acea măiestrie, acea îndemânare a lucrului minuţios care la final s-a dovedit o adevărată artă. Proiectele noastre vor continua în acelaşi ritm și în perioada următoare, dorindu-ne ca la finalul anului să fim cu adevărat mulţumiţi de realizările noastre.   

Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 43 de copii ocrotiți în cadrul Casei de Tip Familial şi al Centrului de zi. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, în care sunt sprijiniţi 25 de vârstnici.

Asist. soc. Ciprian Orga

Coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș

Citește mai departe