Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Mersul pe role – distracție și sport

Publicat

- 522 vizualizări

Când te gândești la fitness și tonifiere, mintea ta probabil că rătăcește aproape imediat la binecunoscutele metode de pierdere în greutate. Mersul la sală, mersul pe jos, înotul, alergarea, ciclismul și yoga sunt primele lucruri care îți vin în minte.

Cu toate acestea, un sport popular pentru a slăbi și a crește tonusul muscular este adesea trecut cu vederea, iar acesta este patinajul pe role.

Acest sport are foarte de multe avantaje pentru sănătate, care te vor surprinde 

Așadar, este foarte posibil să îți placă mersul pe role și să și slăbești. Acum poți împușca doi iepuri dintr-o lovitură – cumpără role de pe Decathlon.ro pentru a te distra și pentru a rămâne în formă în același timp!

Este binecunoscut faptul că, pentru a slăbi, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi zilnic. Cu alte cuvinte, ai nevoie de un deficit caloric negativ pentru a scădea kilogramele.

Există o mulțime de modalități prin care oamenii încearcă să slăbească, dar, dacă vrei să te dedici acestui lucru, poți lua în calcul mai multe opțiuni.

Mersul și alergatul sunt metode excelente de a arde calorii, dar, realist vorbind, acestea nu sunt întotdeauna cele mai amuzante variante de exerciții fizice. Dacă nu ești un alergător iscusit, îți va fi foarte greu să te bucuri de aceste activități.

Pe de altă parte, plimbarea pe role nu reprezintă doar o distracție in parc, ci și o activitate în timpul căreia arzi calorii si pierzi in greutate.

Patinajul este și o activitate cardiovasculară. Îți face inima să lucreze mai mult și, dacă îl practici în mod regulat și urmezi și o dietă sănătoasă, vei vedea în curând rezultatele pe cântar.

Mersul pe role este indicat pentru un stil de viață sănătos. Indiferent de nivelul la care îl practici, tot vei arde calorii. O sesiune relaxantă de 30 de minute va arde 250 de calorii!

Deci, dacă patinezi timp de jumătate de oră, de cinci ori pe săptămână, vei arde aproximativ 1250 de calorii. Acest lucru, împreună cu o dietă echilibrată, te vor ajuta să pierzi o jumătate de kilogram pe săptămână.

Desigur, greutatea ta influențează cantitatea de calorii arse într-o oră de patinaj pe role. Dacă două persoane cu greutăți diferite patinează cu aceeași viteză, pe aceeași distanță și pe același teren, cel care cântărește mai mult va arde mai multe calorii – acest lucru este valabil pentru fiecare tip de exercițiu.

La fel ca greutatea ta, și tipul de patinaj pe care îl practici va determina caloriile arse de această activitate fizică.

In acest sens, s-au efectuat studii pe persoane de diferite greutăți, care practică acest sport. Potrivit experților, o persoană care cântărește 150 de kilograme va arde 482 de calorii în fiecare oră atunci când patinează în parc.

În concluzie, nu mai sta pe gânduri și ia-ți o pereche de role! Nu numai că vei redescoperi bucuria copilăriei, dar îți vei tonifia musculatura și vei slăbi în timp ce te distrezi!

Sursă foto: pinterest.com

Citește mai departe