Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Complex sportiv în zona Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș – investiția majoră a anului 2020

Publicat

- 8.312 vizualizări

Intenția administrației locale din orașul Ocna Mureș de a dezvolta zona în care se construiește Baza de tratament și agrement, urmașa vestitelor „Băi Sărate” ale orașului, s-a concretizat în acest an prin începerea procedurilor pentru construirea unui „Complex sportiv în zona Bazei de tratament și agrement din orașul Ocna Mureș”.

            Noua investiție are o valoare de aproximativ 4,5 milioane euro, 21.868.632 lei fără TVA, cu finanțare prin Compania Națională de Investiții.

            Complexul va avea foarte multe elemente componente: terenuri de baschet, volei, beach volei, badminton, zone de tenis de masă, șah, fitness, fitness seniori, recreere seniori, piste de alergare, de biciclete, vestiare, grupuri sanitare, cabinet medical, spații tehnice, parcare cu 82 de locuri. Vor fi și terenuri de minifotbal, împrejmuite și dotate cu nocturnă.

            Terenul pe care se va dezvolta noul complex sportiv este în jurul Bazei de tratament și agrement și va avea o suprafață de 40.433 mp. În prezent terenul este neproductiv și regenerarea lui se face tocmai prin această investiție importantă.

            Complexul sportiv nu se adresează doar celor ce vor beneficia de serviciile Bazei de tratament și agrement. Se dorește extinderea serviciilor de bază destinate populației prin crearea de facilități de agrement și sport. Aceste facilități pot crește gradul de incluziune socială și sunt de natură să contribuie la reducerea tendinței de migrație și depopulare care caracterizează orașele mici, precum Ocna Mureș.

            Termenul de executare al lucrărilor este de 2 ani de la semnarea contractului și predarea amplasamentului.

            În prezent lucrările de construcție la Baza de tratament și agrement, de 6.500 de metri pătrați, sunt în plină desfășurare, acestea urmând a fi finalizate cel mai probabil anul acesta.

            Complexul sportiv își dorește de asemenea să pună în valoare potenţialul terapeutic şi turistic deosebit al zonei şi pentru a readuce localitatea în topul staţiunilor balneo-climaterice din România alături de Baza de tratament și agrement. Complexul balnear este construit prin parteneriat între Consiliul Judeţean Alba și Primăria Ocna Mureş, investiție circa 6 milioane de euro și va cuprinde o bază de agrement și tratament, bazine acoperite și în aer liber cu apă dulce și apă sărată, sală de fitness, restaurant, welness, săli pentru tratamente, precum şi spaţii pentru activităţi sportive.

            Cele două investiții, Complexul sportiv și Baza de tratament și agrement, care împreună înseamnă peste 10 milioane de euro investiți în viitorul orașului Ocna Mureș, demonstrează, dacă mai era nevoie, că acolo unde există dorință de dezvoltare prin politici orientate strict către cetățean, se pot obține fonduri și crea plus valoare.

Citește mai departe