Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Acțiune cu efective mărite la Ocna Mureș şi în localităţile rurale arondate

Publicat

- 2.319 vizualizări

La sfârşitul săptămânii trecute polițiștii din Ocna Mureş au desfășurat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi în localităţile rurale arondate. Au fost verificate 76  de autovehicule şi au fost legitimate 83 de persoane. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 14.000 de lei şi au fost identificate 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. Una dintre acestea va fi cercetată în stare de arest preventiv.  

La data de 7 februarie 2020, Poliţia Oraşului Ocna Mureş împreună cu Secţia 4 de Poliţie Rurală Ocna Mureş au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza oraşului Ocna Mureş precum şi în localităţile rurale arondate.

Cu această ocazie, au fost controlate 76 de autovehicule, legitimate 82 de persoane şi constatate 47 de abateri de natură contravenţională.

De asemenea, poliţiştii au identificat 10 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni de natură judiciară şi la regimul circulaţiei rutiere. O persoană a fost reținută și va fi cercetată, în stare de arest preventiv, pentru furt.

Dintre sancţiunile de natură contravenţională, 40 au fost aplicate la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, două la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, 3 la Legea 333 din 2003 privind paza bunurilor și două la Legea 12/1990 privind comerțul.

Complementar sancțiunilor aplicate, unui număr de 5 conducători auto le-a fost reținut permisul de conducere.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 14.160 lei.

Exemple: 

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au identificat 6 minori, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, din comuna Unirea, care sunt bănuiți de săvârșirea mai multor fapte de distrugere.

În seara zilei de 27 ianuarie 2020, aceștia ar fi distrus gardul și geamurile unui imobil precum și o troiță și carcasa unui panou electric, cauzând în prejudiciu total de 3.000 de lei.

Față de cei 6 minori, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Tot vineri, 7 februarie, polițiștii Postului de Poliție Unirea l-au identificat pe un minor de 16 ani, din comuna Moldovenești, județul Cluj, ca persoană bănuită de furt.

În sarcina minorului s-a reținut faptul că, în data de 9 noiembrie 2019, ar fi pătruns în curtea unui bărbat din localitatea Ciugudul de Jos, comuna Unirea și ar fi sustras o bicicletă în valoare de 1.500 de lei.

Bicicleta a fost recuperată și restituită păgubitului, iar față de minor, cercetările sun continuate pentru furt calificat.

Polițiștii Postului de Poliție Unirea l-au identificat și reținut pe un tânăr de 26 de ani, din comuna Unirea, care este bănuit de furt din locuință.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în după miaza zilei de 4 februarie ar fi pătruns, fără drept, în locuința unei femei din comuna Unirea și i-ar fi sustras o poșetă în care avea suma de 1.700 de lei.

Tânărul, care este cunoscut cu antecedente penale, a fost reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat în fața magistraților, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru furt calificat.

În jurul orei 11,30, polițiștii rutieri din Ocna Mureș l-au depistat pe un bărbat de 46 de ani, din Câmpia Turzii, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107 D având permisul de conducere suspendat.

Față de  conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Citește mai departe