Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Comunicat Primăria Ocna Mureș

Publicat

- 1.059 vizualizări

Referitor la distribuirea sacilor galbeni menajeri pentru deșeuri reciclabile, această soluție este una temporară, dar care va duce într-un timp scurt la reducerea tarifelor pentru serviciile de salubritate.  Aceștia vor fi distribuți doar proprietarilor de locuințe individuale (case). Pentru locuitorii de la blocuri vor fi amenajate în cel mai scurt timp rampe speciale care vor avea containere destinate exclusiv colectării pe categorii a deșeurilor reciclabile.

         E un început pentru colectarea selectivă a deșeurilor, e greu, dar e și perfectibil în timp.

         Tariful pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere este compus din costuri de colectare, transport (singura rampă de depozitare conformă care ne-a acceptat este la Oradea), taxă de mediu de 80 lei/tonă, taxe de depozitare, taxă de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile (se aplică atunci când colectarea selectivă nu îndeplinește anumite condiții, respectiv procent minim din cantitatea totală de deșeuri colectate) etc.

         În urma Memorandumului aprobat de Ministerul Mediului, prin încredințare directă a serviciului de gestiune,  în câteva luni (iulie – august) va putea fi utilizat Centrul de management integrat al deșeurilor de la Galda de Jos, județul Alba, fapt care va reduce, de această dată semnificativ, cheltuielile de transport și depozitare a deșeurilor menajere.

         În ceea ce privește licitația de atribuire pentru delegarea serviciului de salubritate în orașul Ocna Mureș, aceasta a avut doi ofertanți care au îndeplinit cerințele impuse de caietul de sarcini, cu prețuri diferite în ceea ce privește serviciile de salubritate către populație. Comisia de licitație a ales ofertantul care a oferit prețul cel mai mic, respectiv S.C. RER VEST S.R.L.

         În aceste condiții colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile (care este și obligație legală) precum și accesul la depozitul de la Galda de Jos vor reduce semnificativ prețul serviciilor de salubritate către populație, cel mai probabil din iulie – august 2020.

Primăria Ocna Mureș

Citește mai departe