Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

CONCURSUL NAŢIONAL DE DISCURS PUBLIC ÎN LIMBA ENGLEZĂ, LICEUL TEORETIC ”PETRU MAIOR”, OCNA MUREȘ 2019 ‐ 2020

Publicat

- 1.398 vizualizări

Asociaţia „Uniunea Vorbitorilor de Limbă Engleză – România” înfiinţată în anul 1996 este o organizaţie non-guvernamentală, afiliată la organizaţia internaţională „The English Speaking Union” (ESU) cu sediul la Londra. Înfiinţată în anul 1918, ESU l-a avut printre primii săi preşedinţi pe lordul Winston Churchill şi este în prezent onorată de patronajul Reginei Elisabeta a II- a. Această organizaţie internaţională, cu filiale în peste 60 de ţări, are ca scop promovarea cooperării şi înţelegerii internaţionale prin intermediul limbii engleze. Preşedintele de Onoare al Filialei din România este conform tradiţiei Preşedintele ales al ţării.

În cadrul activităţilor caracteristice filialelor Uniunii Internaţionale a Vorbitorilor de Limbă Engleză (ESU), se înscrie şi organizarea anuală a unui Concurs Național de Discurs Public în Limba Engleză (CNDPE), la care participă elevi şi studenți cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani. Concursul se desfăşoară în toate ţările în care organizația este prezentă, stabilindu-se o temă comună pentru finala națională și cea internațională. Finala internațională se desfăşoară la Londra, în luna mai a anului respectiv.

Luptăm cu teama, gestionăm emoțiile și câștigăm curajul de a vorbi în public! Ne încurajăm elevii să dezvolte de mici abilitatea de a comunica cu încredere în public, de a susține un discurs coerent și fluent în limba lui Shakespeare.

Astăzi, 24 ianuarie 2020, am reușit acest lucru în cadrul Concursului Național de Discurs public în limba engleză ”Public Speaking Competition”, etapa județeană, găzduită de liceul nostru.

Într-o atmosferă caldă și prietenoasă, elevii participanți au avut curajul de a ieși în față, de a-și exprima deschis ideile, obținând în final rezultate deosebite:

– Laurențiu Pricop   XI A    Premiul I ( 100 puncte, maxim de punctaj!)

– Thea Maxim           X A     Premiul I (100 puncte, maxim de punctaj!)

– Alessia Cordea      VIII A  Premiul I (100 puncte, maxim de punctaj!)

– Vlad Andonie         VI A    Premiul II

– Marcus Mureșan   VII B   Premiul III

– Claudiu Bogdan    XI C    Premiul III

– Valentin Kris          VII B   Mențiune

– Eduard Iakab         XI A    Mențiune

– Antonia Nicuț         X C     92 puncte

Le mulțumim tuturor pentru participare și celor calificați la faza regională le urăm mult succes!

Profesori coordonatori Viorica Rogojan( organizator județean) și Daciana Maxim.

Citește mai departe