Suntem şi pe:

Articolele zilei

Mihai Eminescu- un model pentru generațiile tinere

Publicat

- 818 vizualizări

Moto:,, Lumea toată-i trecătoare…,, (Mihai Eminescu)

Născut din inițiativa  și din colaborarea cu un profesor consacrat al Liceului Teoretic,, Petru Maior,, din orașul Ocna Mureș, concursul dedicat ,,poetului nepereche,, organizat anul acesta în unitatea noastră  poartă amprenta d-nei profesor Reff Stela care a organizat ani la rândul această activitate  în școală noastră.

Concursul intitulat ,,Mihai Eminescu- un model pentru generațiile tinere,, s-a dovedit a fi și anul acesta un succes, în contextul în care obiectivul  esențial rămâne apropierea  și aprofundarea  creației eminesciene de către elevi, într-un context informal, detașat de rigorile clasice tradiționale. Participanții și organizatorii  acestui  concurs au fost anul acesta elevii claselor a X-a C si a XI-a C, sub îndrumarea d-nei profesor Stanciu Aurora.  Într-o atmosferă de sărbătoare și prin implicarea unor  elevi cu suflet mare, organizatorii au adus în fața unui auditoriu variat opera  marelui poet,  valorificată în plan  plastic și muzical dovedind încă o dată valoarea  artistică universală a creației marelui poet.

Așa cum au promis elevii clasei a XI-a C  au strâns rândurile  din nou după doi ani, au trăit alături de colegii lor emoția redescoperirii creației eminesciene și au transmis aceste emoții  și publicului. Rămâne provocarea pentru ,,urmașii,, noștri, ideea de a  transmite aceste valori artistice ale creației eminesciene mai departe, în contextul în care opera poetului se dovedește a fi o sursă inepuizabilă de inspirație și de creație  pentru elevi .

 Pentru câteva clipe am  adus din neant și l-am proiectat în eternitate pe acest ,,poet al tuturor românilor,,…..

,,Numai poetul,

Ca pasări ce zboară

Deasupra valurilor,

Trece peste nemărginirea timpului.,,

(Mihai Eminescu, Numai poetul)

Director adj. Prof. Olimpia Onac, prof . Stanciu Aurora

Liceul Teoretic ,, Petru Maior,, Ocna Mureș  

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design