Suntem şi pe:

Articolele zilei

Locuitorii din Ocna Mureș nemulțumiți de tarifele crescute la serviciul de salubritate. Primăria vine cu precizări

Publicat

- 3.355 vizualizări

Orașul Ocna Mureș are din decembrie 2019, alt operator servicii de salubritate. Este vorba de Rer Vest, o firmă din Oradea.

Schimbarea operatorului de servicii de salubritate vine la pachet cu noi tarife, mărite. Aceste măriri se datorează parțial și din cauza faptului că încă la Ocna Mureș nu s-a aplicat colectarea selectivă a deșeurilor.

Mai mulți ocnamureșeni au postat facturile pe internet și au fost să discute și cu autoritățile locale.

Referitor la suma de 2,5 lei plus TVA  pe lună care este încasată de operatorul de salubritate, Primăria orașului Ocna Mureș face următoarele precizări:

– suma respectivă este stabilită, prin lege, tuturor beneficiarilor de servicii de salubritate și se aplică atunci când deșeurile menajere nu sunt colectate selectiv;

– în momentul în care se va realiza efectiv colectarea selectivă a deșeurilor, această sumă nu va mai fi încasată de la abonați.

         Pentru a realiza colectarea selectivă a deșeurilor menajere în orașul Ocna Mureș, în luna februarie vor fi amplasate un număr suficient de containere distincte pentru fiecare tip de deșeuri reciclabile, așezate în toate zonele orașului.

         Aceste containere vor fi distincte de celelalte recipiente de colectare a deșeurilor menajere și vor fi ridicate în alte zile și de către alte utilaje specializate aparținând operatorului de salubritate.

         Colectarea responsabilă a deșeurilor menajere,  prin separarea lor în funcție de tipul deșeurilor reciclabile va duce la eliminarea sumei de 2,5 lei plus TVA  pe lună din facturile abonaților.

         În consecință adresăm populației rugămintea ca, după montarea containerelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, să le folosească în mod util și responsabil pentru a reduce în acest fel, chiar și numai cu 2,5 lei plus TVA pe lună, factura pentru servicii de salubritate.

         Mulțumim pentru înțelegere.

Primarul orașului Ocna Mureș

Silviu Vințeler

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design