Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Evocare – Mihai Eminescu

Publicat

- 705 vizualizări

Copiii din cadrul Așezământului social “Sf. Mucenic Ciprian” Ocna Mureș au sărbătorit joi, 15 ianuarie a.c. Ziua Culturii Naționale și l-au omagiat pe marele poet național Mihai Eminescu. Evenimentul, organizat la Casa de cultură din localitate, a debutat cu alese cuvinte prezentate de doamna profesor de limba română Dănilă Marinela, referitoare la opera marelui poet eminescian, iar domnul profesor de istorie Virgil Moga a prezentat câteva date biografice din viața poetului.

Rând pe rând, copiii prezenți la eveniment au recitat poezii eminesciene. Felicităm pe Hoca Sonia, Georgiana Vesa și Dani Maria, care au interpretat atât de frumos melodiile “Eminescu” și “Mai am un singur dor”. Un moment aparte l-a reprezentat recitarea a 40 de strofe din poezia “Luceafărul” a tinerei Dani Maria, copil ocrotit la Casa de Tip Familial “Sf. Mucenic Ciprian” Ocna Mureș.

Îi felicităm pe toți cei implicați la realizarea acestui frumos eveniment cultural: copii, cadre didactice din așezământ, partenerului nostru, doamna Liana Stoica – director Casa de cultură “Ion Sângerean” Ocna Mureș, Primăriei orașului Ocna Mureș și sperăm ca prin toate activitățile pe care noi le desfășurăm să menținem treaz, precum o făclie, dorul permanent pentru poezie, pentru istorie, pentru neam și țară în sufletele copiilor care sunt mereu în grija noastră.” a declarat domnul Orga Ciprian, Președintele Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș

Citește mai departe