Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ce jucării sunt pe lista de cadouri în scrisoarea pentru Moș Crăciun? Află cum poți să îi faci un dar de neuitat copilului tău

Publicat

- 374 vizualizări

Legenda spune că Moș Crăciun, în fiecare an, în noaptea de 24 decembrie, zboară cu sania trasă de reni pentru a împărți cadouri tuturor copiilor din întreaga lume. În așteptarea lui, micuții, alături de părinți, pregătesc un platou cu turtă dulce și un pahar de lapte cald, pe care le așează lângă bradul împodobit, sub care Moșul va lăsa darurile. 

Mai mult de atât, cu câteva zile înainte, copiii vor scrie și o scrisoare pentru Moș Crăciun, în care să-i spună ce fapte bune au făcut tot anul și dacă și-au ascultat sau nu părinții, iar apoi, în colțul paginii, vor lăsa o listă scurtă cu jucăriile preferate. 

Restul e magie.

Iată ce jucării își doresc copiii cel mai mult de Crăciun:

Păpușile cu surprize LOL

Dacă cei care au copilărit în anii ’80-’90 sunt copiii care fac parte din generația cu „cheia la gât”, nu se mai poate spune același lucru despre cei născuți în secolul 21, în era Internetului. Acum, pe lista de dorințe a copiilor, pot fi noile modele tabletele și de telefoane inteligente sau… jucăriile cu surprizele LOL. 

Ce sunt acestea? Cunoscute și sub numele simplu de păpuși LOL, ele sunt cele mai populare forme de divertisment pentru copii, care și anul acesta se bucură de același interes. Pe YouTube, există zeci de clipuri video în care alți prichindei se filmează în timp ce descoperă ce figurină surpriză se află în aceste jucării și nu este exclus ca și micuțul tău să-și dorească la fel. 

Dacă vrei să oferi fetiței sau nepoatei tale unul dintre cele mai impresionante cadouri, poți alege din marea colecție LOL, de unde ai ce să selectezi, de la seturi de joacă și pachete cu surprize, până la penare și ghiozdane.

Plușurile

Ursuleții, maimuțele sau șoriceii…de pluș, firește, au fost vedetele jucăriilor în perioada dinainte de anii 2000, dar și acum sunt la fel de populare, mai ales în rândul copiilor mici, de până la 5-6 ani. 

Se vor atașa instant, pentru că vor deveni prietenii cei mai buni ai lor, alături de care vor mânca, dormi sau călători. 

Dacă ai copilărit în anii ’90, sigur ai și tu o jucărie de pluș de care ai fost foarte atașat și pe care ai păstrat-o în cutia cu amintiri din podul casei, pe care o poți dărui, la rândul tău.

Puzzle-urile și jocurile de construcție Lego

Cu o vechime de aproximativ 300 de ani, puzzle-urile sunt printre cele mai populare jocuri din toate timpurile, iar cele de lego sunt versiunile tridimensionale ale acestora, pentru că scopul final este același: de a dezvolta creativitatea și imaginația copiilor. 

Puzzle-urile se găsesc atât în magazinele de jucării, cât și în librării sau magazine online, iar dificultatea lor depinde în funcție de numărul de piese sau imaginea ce trebuie reconstruită.

În cazul jocurilor de construcție Lego, copiii pot fi cât de creativi vor, pentru că nu trebuie să respecte anumite reguli. Pot crea de la forme simple până la construcții complexe, având la dispoziție piese de mai multe forme și culori, care se pot îmbina după bunul plac.

    Ideile de cadouri sunt numeroase, pentru că, în funcție de vârsta copiilor, dorințele acestora sunt diferite. Cel mai bine este să discuți cu cel mic și să-l întrebi ce cadou își dorește înainte de a scrie o scrisoare Moșului, ca să ai timp suficient să-l achiziționezi chiar și înainte de Ajunul Crăciunului, pentru că el încă nu trebuie sa afle secretul din spatele lui Moș Crăciun.

sursa foto: unsplash.com

Citește mai departe