Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

TOP motive pentru care meseria de instalator este atât de căutată și de bine plătită în țară și în străinătate!

Publicat

- 736 vizualizări

Fie că vreți să construiți o casă nouă, fie că vreți să o renovați pe cea veche, vă confruntați inevitabil cu problema execuției, reparațiilor sau modificărilor instalațiilor sanitare. Ce e de făcut? Cel mai simplu și cel mai sigur este să apelați la specialiști, adică la instalatori.

Dar dacă trebuie doar să înlocuiți niște țevi uzate și niște robinete? Atunci veți avea o mare dilemă, care are două modalități prin care se poate gestiona:

1. Solicitați ajutorul competent al unei firme de profil

2. Printre cunoștințe, găsiți meseriași buni, dar mai puțin costisitori

Dar oare, cu atâtea materiale de calitate și cu sculele potrivite, nu puteți să vă descurcați singur?

Este clar că ce economisiți la manoperă veți prefera să compensați prin calitatea materialelor. Și atunci poate că ar trebui să știți că piața abundă de o gamă largă de robinete:

  • În funcție de material, pot fi: robinete din oțel inoxidabil, din fontă, alamă, aliaj de zinc, plastic, din materiale compozite polimerice, ș.a.
  • După locul de amplasare, pot fi robinete de bucătărie, de cadă, de duș, robinete în bazin, robinete electrice din porțelan de încălzire rapidă și altele.
  •  În funcție de numărul de căi de trecere, pot fi cu una (utilizate la conductele de apă rece sau caldă), cu două (folosite la conductele de căldură, la cazanele de baie și apă caldă) și cu trei căi de trecere (la cada cu duș).
  • Prin prisma miezului supapei, pot fi cu miez de cauciuc (bobină lentă deschisă), bobină ceramică (bobină de deschidere rapidă), bobină din oțel inoxidabil, șamd. Calitatea robinetului este dată de miezul supapei.
  • După destinație robinetele pot fi pentru instalații de apă (cu fluture, cu manetă, cu olandez, cu sertar și cu flanșă, filtre Y, cu clapet și cu flanșă, cu future și cu flanșă, cu sferă și cu flanșă, supape de sens cu flanșă, robinete de grădină etc.), pentru calorifere (termostatați, termostatabili), sau pentru instalații de gaze (cu fluture, cu manetă, cu olandez, cu sferă și cu flanșă).

Din punct de vedere al calității și diversității, oferta generoasă de robinete de la Nicometaltub satisface toate criteriile unor lucrări durabile.

Desigur, echipele de profesioniști oferă factură și garanție în efectuarea lucrărilor, ceea ce este destul de liniștitor. În ceea ce privește instalațiile de gaze: acolo lucrurile sunt clare. Orice intervenție asupra instalației de utilizare se face doar de către firmele acreditate ANRE.

Așadar, instalatorii au tot dreptul să fie bine plătiți oriunde în lume, pentru că fiecare acțiune a lor implică multă responsabilitate.

Dar la calorifere?

Oare e mai plăcut să vi se inunde cu apă fiartă parchetul, tencuiala proaspătă din spatele canapelei (unde supurează o conductă sudată necorespunzător) și nu vedeți decât după câteva zile sau mai bine scoateți banii din buzunar și pentru aceste intervenții?

În cele din urmă ar putea rămâne doar reparațiile la instalațiile de apă. Pe acestea sigur le puteți face singuri. V-ați putea gândi că occidentalii sunt mai bine plătiți și n-au habar de nicio altă meserie în afară de cea practicată, de aceea sunt nevoiți să accepte tarife enorme de la instalatori specialiști sau mai puțin pricepuți. Românii, însă, în general sunt multilateral dezvoltați, așa că, se descurcă foarte bine să  schimbe singuri robinetele, sau măcar garniturile.

Însă, cea mai importantă întrebare rămâne: Merită să transpirați, să vă enervați, să improvizați reparându-vă singuri instalațiile? E o responsabilitate uneori prea mare, pe care e mai bine să și-o asume cineva care pentru asta s-a pregătit.

Sursa foto: pixabay.com

Citește mai departe