Suntem şi pe:

Articolele zilei

Ziua Internațională a Voluntarilor sărbătorită cu drag!

Publicat

- 343 vizualizări

În Centrul de copii „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni-Cetate, Ziua Internațională a Voluntariatului a fost sărbătorită, pe 5 decembrie 2019,  printr-o activitate practică reușită, nu doar teoretică, așa cum era în ceilalți ani, când doar vorbeam de acest termen.

De ce a fost altfel acum? Pentru că în mijlocul copiilor au sosit cei 10 seniori, care își petrec săptămânal ore bune între copii; totul datorită proiectului „Generații”, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României  #CentreleGeneratii #VoluntariSeniori @frmr.ro. Ni s-a facilitat astfel o interacțiune între seniori din comuniate și copiii cu care noi lucrăm, pentru care avem toată grija și răspunderea. Ajutorul financiar al bunei derulari a acestui proiect este HOCHLAND S.R.L. Romania.

Ziua de astăzi a reunit voluntarii cu copiii și lucrătorii din centru în activități tematice de sezon. La primire, „Steaua Craciunului” a întâmpinat pe frecare din seniori; brăduțul aștepta timid podoabele, ca și copiii curioși să vadă ce se va întâmpla?!

După binecuvântarea Părintelui Lucian, s-a vizitat expoziția de lucrări practice realizate de copii, în cadrul Clubului de pictură; desene de iarnă, felicitări, cizmulițe, omuleți de zăpadă, fulgi, steluțe, toate au impresionat pe oaspeții noștri, cu atât mai mult, cu cât erau lucrate de mânuțele copiilor!

Domnul profesor Popovici Pantelimon, unul din seniorii nostri, a vorbit despre voluntariatul pe care l-au făcut dintotdeauna profesorii; a precizat date exacte privind legislația în domeniu din țara noastră și a încheiat cu un îndemn: ”voluntariatul este activitatea prin care toată lumea câştigă: tu te dezvolţi, alţii iau exemplu de la tine şi cei pe care îi ajuţi primesc ajutorul de care au atâta nevoie. Ce mai aştepţi? Începe şi împarte zâmbete tuturor – devino voluntar!”

Voluntarul care se ocupă de Clubul de muzică, doamna Huiculescu Geta, a colindat cu copiii, acompaniindu-i cu fermecătoarea-i chitară.

Copiii participanți la Clubul de lectură nu s-au lăsat mai prejos și au dat viață, prin lectură live, lecturii “Ce aștepți de la Mos Nicolae?”

In atelierul lui Moș Crăciun, copii și voluntari au realizat ornamente, pe care apoi le-au așezat în braduțul ce aștepta cuminte într-un colț. Nu știu ce străluceau mai puternic, luminițele din ochii celor mici  sau lacrimile șterse pe furiș de seniorii emoționați?!

“Iubirea îmi inundă sufletul când vin aici, în mijlocul copiilor și mă face să simt că  sentimentul care trăiește și vibrează în mine  este utilitatea, credința că viața însăși este o magie la orice vârstă!”- a spus atât de frumos și sensibil în cuvinte meșteșugite doamna Dănilă Marinela, voluntar in proiect.

S-a stat de vorbă, s-a comunicat pe tema vacanței, a sărbătorilor de iarnă și, desigur, fiecare a spus ce dorește de la Moș Nicolae, pentru care toți am pregătit ghetuțele!

S-a propus învățarea unui colind; chitara ne-a ajutat mult, copiii fiind încântați să învețe alături de seniori, care s-au prins în joc cu seriozitate. Răsunau voci tinere și mature în spiritul bunei conviețuiri, al dragostei și al intrajutorării. Cred ca vocile s-au auzit până acolo, sus….

La încheierea activității, seniorii au primit flori de sezon, felicitari de la copii si daruri de la sponsorul proiectului “Generații”, Hochland SRL România.

Ne arătăm recunoștința față de seniorii care vin cu atâta dragoste între copii, ajutându-I cu răbdare, cu dragoste și cu toată priceperea lor!

Dumnezeu să-i binecuvânteze cu sănătate, bucurii nemăsurate și să ne rămână alături și după finalizarea proiectului!

Preot,
Sușu Filimon Lucian

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design