Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Eveniment emoționant organizat de Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”

Publicat

- 1.057 vizualizări

Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” a organizat astăzi, 27 noiembrie, o întâlnire de suflet, un eveniment emoționant, probabil unic în România: o comemorare a colegilor dascăli care nu se mai află printre noi.

Întâlnirea a început la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” la ora 15 și s-a continuat apoi la Biserica Sfântul Nicolae din oraș. Aici s-a ținut o mică slujbă în memoria dascălilor care au predat la această școală și care nu mai sunt printre noi.

A fost o reeditare a momentului de comemorare al slujitorilor şcolii de anul trecut. Alături de dascăli au fost colegii pensionaţi, rudele celor pomeniţi, familia preotului Benchea din Blaj şi membrii Corului ,,Doruleţ”.

Cuvintele aduse ca omagiu au fost rostite de preoţii slujitori  Duda Traian şi Benchea Vasile, de profesorii Dănilă Maria, Popovici Pantilimon şi Pop Elena. Seara s-a încheiat cu un concert susţinut de Corul,,Doruleţ”.

Ne-am  arătat astfel respectul nostru etern pentru cei care au format generații de oameni și pentru cei datorită cărora, probabil, mulți dintre noi ne aflăm astăzi la catedră.” ne-a mărturisit Monica Turcu, director adjunct la respectiva școală.

Îi vom omagia pe toți dascălii care au predat în această școală de-a lungul anilor, dar care astăzi nu mai sunt printre noi, de fiecare dată când vom avea prilejul. Considerăm că prin astfel de acțiuni ne arătăm respectul nostru etern pentru cei care au format generații de oameni” a declarat Elena Pop, director la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”.

Citește mai departe