Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

O privire spre viitor

Publicat

- 1.019 vizualizări

Elevii Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” din Ocna Mureș, din clasele terminale, sunt puși în fața unor alegeri și decizii care vor contura drumul pe care îl vor urma spre viața de adult.

Conducerea instituției, doamna director Pop Elena, împreună cu implicarea  prof. de Ed. Muzicala Ilea Camelia Victoria si a prof. documentarist Ilea Ofelia, preocupate de viitorul copiilor de clasa a VIII- a, au facilitat, vineri, o sesiune de dezvoltare personală susținută de Gina Stanciu – Coach, Teacher, Trainer and Speaker certificat în cadrul Programului de Dezvoltare Personală și Dezvoltarea Afacerii John Maxwell Team România.

Discuțiile din cadrul sesiunii au fost în principal despre alegerile pe care le facem zi de zi și care ne influențează viața:

  • despre cum putem crește folosind conținutul de calitate din online;
  • educație financiară de bază, importantă pentru alegerea direcției profesionale pe care dorim să o urmăm;
  • despre cum ne manageriem timpul și stabilim prioritățile când ne pregătim pentru examene.

După cum ne spunea Gina Stanciu în cadrul sesiunii, în fiecare zi avem alegerea de a fi mai mult sau mai puțin decât cine am putea fi. ,,Ce vei alege?” Este întrebarea la care tinerii de clasa a VIII-a trebuie să-și răspundă în curând.

Gina ne-a arătat două perspective privind alegerile: ,,Una dintre alegerile pe care le putem face este să fim mai mici decât capacitatea noastră de a fi. Pentru a câștiga mai puțin. A avea mai puțin. Citim mai puțin și gândim mai puțin. Încercăm rar ceva nou și nu ne disciplinăm. Acestea sunt alegerile care duc la o viață goală, mediocră. Alegerile care, odată făcute, duc la o viață de reținere constantă în loc de o viață de anticipare minunată.

A doua alegere este pentru a face totul. Pentru a deveni tot ceea ce putem fi posibil. Pentru a citi fiecare carte pe care o putem. Să câștigăm cât putem. Să dăm și să împărtășim cât putem. Să ne străduim și să producem și să realizăm cât putem.

Toți avem de ales. A face sau a nu face. A fi sau a nu fi. A fi tot sau a fi mai puțin sau nimic”.

Citește mai departe