Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

27 octombrie 2019: Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular „Mureș pe marginea ta”

Publicat

- 661 vizualizări

Tinerii interpreți de folclor din întreaga țară sunt invitați în această perioadă să se înscrie la cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular „Mureș pe marginea ta” Ocna Mureș.

Festivalul-concurs este organizat în orașul Ocna Mureș și se mândrește cu laureați care de-a lungul timpului au ajuns nume de referință în folclorul românesc. Înscrierile se desfășoară până în data de până 21 octombrie 2019, iar evenimentul va avea loc în acest an în 27 octombrie 2019.

„Mureș pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, a ajuns în acest an la cea de-a XXXII-a ediție și are ca scop conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural național material și imaterial, obiectivul principal fiind promovarea tinerilor interpreți de muzică vocală tradițională din România.

„Concursul se adresează interpreților de muzică vocală tradițională românească din diferitele zone etnofolclorice ale țării, cu vârsta cuprinsă între 15 și 32 de ani. Ne dorim ca acest concurs să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente și ne mândrim cu laureați care de-a lungul timpului au ajuns nume de referință în folclorul românesc. Creșterea gradului de acces și de participare la cultură, promovarea diversității și prezervarea identității culturale, promovarea multiculturalismului, stimularea vieții culturale în cadrul comunității locale și apropierea acesteia de valorile culturii sunt de asemenea obiective pe care dorim să le atingem”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular „Mureș pe marginea ta” se va desfășura în 27 octombrie la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș. Festivalul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș și Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș.

Citește mai departe