Suntem şi pe:

Articolele zilei

Zonă industrială cu 400 locuri de muncă la doi pași de Ocna Mureș

Publicat

- 3.453 vizualizări

Societatea belgiană Industrial and Logistics Developments NV demarează mega-investiția de la Decea (Mirăslău) cu construirea unei linii de cale ferată industrială ce va deservi Zona Industrială • Potrivit documentației depuse la APM Alba pentru obținerea acordului de mediu, investiția se cifrează la 2,5 milioane de euro și va fi realizată în 8 luni

Mult-așteptata investiție belgiană, evaluată la circa 30-40 de milioane de euro și care va produce, în următorii 8 ani, peste 400 de locuri de muncă pe o platformă industrială ce va fi construită în comuna Mirăslău, la Decea, începe să prindă contur. Societatea belgiană Industrial and Logistics Developments NV, cea care derulează proiectul de investiții pe o pășune de circa 27 de hectare concesionată de la Primăria Mirăslău, a depus recent la APM Alba solicitare de emitere a acordului de mediu pentru realizarea racordului la infrastructura feroviară publică.

Lungimea liniei de racord c.f. până la intrarea în terminal este de circa 1,6 km, investiția fiind cifrată la 2,5 milioane de euro și cu o durată de realizare de 8 luni. ”Pentru deservirea feroviară a Zonei Industriale se dorește realizarea unui dispozitiv de linii c.f. în incintă racordat la infrastructura feroviară publică în stația CF Unirea, prin intermediul unei linii c.f. de racord amplasată pe partea stângă a magistralei feroviare 300 Teiuș – Războieni.

Linia de racord va urma un traseu paralel amplasat pe partea stângă a liniei c.f. Mirăslău – Unirea fir II până în zona km 423+200 unde va intra în incinta Zonei Industriale Decea și se va lega la dispozitivul de linii de garare care vor deservi viitorul terminal logistic. În incinta zonei industriale se va realiza etapizat un dispozitiv de 6 linii de garare cu lungimi utile de 350 – 400 metri”, se arată în documentația depusă la APM Alba.

Nu se vor crea toate locurile de muncă odată, ci în funcție de cum se dau în folosință halele de logistică. După construirea acestora, investitorul belgian are dreptul să cumpere pământul aferent.

Publicitate

Astfel, un teren care se întinde pe aproximativ 27 de hectare, situat în localitatea Decea de pe teritoriul comunei Mirăslău, cu acces din DN1, la 500 de metri de autostrada Sebeș – Turda, este pe cale să schimbe soarta întregii zone. Concesionarea pajiștei investitorului străin va aduce Primăriei Mirăslău în jur de 5000 de euro lunar.

Sursa foto&text ziarulunirea.ro

Citește mai departe