Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Lupta pentru salvarea spitalului Ocna Mureş continuă

Publicat

- 403 vizualizări

 

Protest impotriva desfiintarii spitalului din Ocna Mures

Spitalul oraşenesc Ocna Mureş nu se inchide, susţin atât autorităţile locale cât şi cele judeţene. Luni 21 martie 2011, Preşedintele Consiliului Judeţean Alba a chemat la o discuţie urgentă pe primarii oraşelor Ocna Mureş, Zlatna, Baia de Arieş şi pe directorii spitalelor din aceste oraşe, spitale ce urmează să fie supuse reprofilării în cămine de bătrâni conform hotărârii apărute în Monitorul Oficial 175 din 11-03-2011. La întâlnire s-a propus următoare soluţie care să permită totuşi ca aceste spitale să işi continue activitatea: transformarea spitalelor în secţii externe ale Spitalului Judeţean Alba dacă Consiliile Locale sunt de acord si adoptă o hotărâre în acest sens.

Ca urmare Consiliul Local Ocna Mureş a convocat cetaţenii pe data de 23 martie 2011 la o discuţie publică pentru a se discuta împreuna această soluţie. Întălnirea a avut loc la Casa de Cultura a oraşului şi au participat peste 150 de oameni, în special angajaţi ai spitalului orăşenesc. După doua ore în care oamenii au fost informaţi despre situaţia actuală a spitalului, s-au propus diferite soluţii  printre care şi cea a Consiliului Judeţean. Apoi Consiliul Local s-a retras în clădirea Primăriei pentru a lua o hotărâre.

La sfârşitul şedinţei domnul Primar Augustin Drăguţ ne-a declarat: ” În urma discuţiilor avute cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba s-a înaintat propunerea de a deveni secţie a Spitalului Judeţean şi Consiliul Local a hotărât ca spitalul Ocna Mureş să devină secţie externă a spitalului judeţean şi Căminul de bătrâni să fie infiinţat la Spitalul de Recuperare Ocna Mureş. Dorim să menţinem spitalul împreună cu toate secţiile importante la o cotă de macar 80% din ceea ce există acum. Probabil vom reduce numărul de paturi de la 90 la 50 iar numărul de angajaţi să fie si el păstrat undeva la 80% iar ceilalţi 20% din personal să fie alocaţi Căminului  de bătrâni. Nu dorim să îngroşăm numărul şomerilor din Ocna Mureş.Vor exista  desigur, anumite condiţii care se vor stabili la semnarea acordului între Consiliul Local şi cel Judeţean”

Telefonic domnul Preşedinte al Consiliului Judeţean Alba , Dumitrel Ion ne-a declarat în exclusivitate: Propunerea noastră de a transforma spitalele din Ocna Mureş, Zlanta şi Baia de Arieş a venit în urma discuţiei cu domnul Prefect si am constatat că avem această posibilitate din punct de vedere legal. Ceea ce dorim este de a centraliza aceste spitale şi de a le susţine economic. Desigur asta implică nişte măsuri care vor avea ca urmare pierderea unor locuri de muncă dar dorim să minimalizăm pe cât se poate acest aspect. Nici noi nu dorim ca aceste spitale să se inchidă. De aceea am venit cu această propunere. Vrem ca spitalele să funcţioneze ca şi până acum cu toate secţiile importante dar la un nivel mai redus ca să ne încadrăm în numărul total de paturi alocate judeţului nostru.”

 

 

Citește mai departe