Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Aspectul mâinilor spune multe despre tine! Află cum să ai mâini îngrijite și o piele întinerită!

Publicat

- 1.092 vizualizări

Mâinile sunt, probabil, cele mai utilizate părți ale corpului în viața de zi cu zi. Ca femeie, în special, ești nevoită îți expui pielea mâinilor unor procese și substanțe chimice dintre cele mai nocive. Astfel, mâinile tale pot căpăta un aspect tern, îmbătrânit și uscat.

În aceste condiții, este nevoie să acorzi o atenție sporită ritualului de îngrijire a mâinilor. Chiar dacă speli, gătești sau cureți cu substanțe puternice, mâinile tale pot avea un aspect sănătos.

Iată cum poți avea pielea mâinilor frumoasă și sănătoasă:

  1.     Folosește produse cosmetice de calitate

Pentru a-ți hidrata pielea, trebuie să folosești creme, săpunuri solide și lichide, uleiuri, însă toate trebuie să fie de foarte bună calitate și să conțină substanțe hidratante. De asemenea, trebuie să stimulezi și circulația mâinilor pentru ca produsele să se absoarbă cât mai bine, astfel că e necesar să faci și câte un masaj pentru mâini măcar o dată pe zi, mai ales atunci când aplici o cremă. În acest fel, circulația va fi vizibil îmbunătățită iar pielea ta se va bucura de toate beneficiile cremei hidratante.

  1.     Protejează-ți mâinile

Evită pe cât posibil expunerea mâinilor la factorii nocivi cum ar fi soarele puternic, gerul sau soluțiile de curățare. Optează pentru mănuși care să te protejeze cât mai bine, iar vara, când este soarele foarte puternic, nu uita să îți aplici pe mâini o cremă cu protecție solară. Altfel, pielea se va usca foarte tare și vor apărea totodată și crăpăturile.

  1.     Hidratează-te

Unul dintre cei mai importanți factori în hidratarea pielii este consumul suficient de apă și lichide. O persoană care bea puțină apă va avea o piele extrem de deshidratată, cu un aspect inestetic. De aceea, asigură-te că bei cel puțin doi litri de apă pe zi, iar pe perioada verii ar trebui sa consumi chiar și mai multă apă.

  1.     Apelează la tratamente pentru îngrijirea mâinilor

Saloanele de înfrumusețare au introdus o serie de proceduri și tratamente revoluționare pentru îngrijirea mâinilor. Masajul, scrub-ul sau măștile pe bază de ulei de măsline sau de migdale sunt doar câteva dintre acestea și chiar au reale beneficii pentru pielea mâinilor. Poți apela, de asemenea, și la tratamente de rejuvenare a mâinilor, extrem de populare în rândul doamnelor care vor să aibă o piele vizibil întinerită.

În concluzie, trebuie să acordăm mai multă importanță mâinilor noastre, deoarece ele reprezintă cartea noastră de vizită. Nu vei face o impresie prea bună dacă vei apărea cu mâinile uscate, cu pielea crăpată sau cu o manichiură neîngrijită. Până la urmă, mâinile sunt și un simbol al feminității și arată cât de mult ne preocupăm de aspectul fizic și, mai ales, de sănătatea pielii. De aceea, alege cu grijă toate produsele de îngrijire, în funcție de problemele pe care le ai și de modul în care vrei să îți păstrezi fermitatea pielii. Nu uita că și hidratarea corespunzătoare este la fel de importantă, așadar ai grijă de tine începând din interior pentru a arăta fabulos.

Citește mai departe