Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Orice om INTELIGENT face asta înainte să plece în vacanță! Dar tu?

Publicat

- 445 vizualizări

Dacă încă nu ai reușit să te bucuri de vacanță, probabil să aștepți cu nerăbdare zilele libere. Indiferent de locul pe care l-ai ales pentru concediul tău, înainte de a pleca de acasă trebuie să te asiguri că iei cu tine tot ce ai nevoie, dar și să lași toate lucrurile în siguranță. La urma urmei, nu vei mai fi în zonă pentru a-ți proteja bunurile.

Așadar, înainte de a pleca în vacanță, iată ce este recomandat și înțelept să faci:

Cu 3 luni înainte de vacanță:

Este important să îți plănuiești din timp vacanța. Asta implică și cumpărarea biletelor de avion, dacă intenționezi să călătorești departe, precum și rezervarea locului de cazare. Cu cât rezervi aceste detalii mai din timp, cu atât le vei putea găsi la un preț mai bun.

Tot cu trei luni înainte de plecare ar trebui să îți verifici pașaportul sau alt act pe baza căruia poți intra în altă țară. Dacă acestea sunt aproape de data de expirare, este necesar să le refaci numaidecât.

Cu 2 luni înainte de plecare:

Cu două luni înainte de plecare ar trebui să verifici dacă ți-au fost administrate toate vaccinurile necesare, mai ales dacă vei vizita o țară care prezintă un risc mare de îmbolnăvire, cum sunt multe țări din Africa.

De asemenea, este bine să creezi un itinerariu. Verifică adresa hotelului și cum vei ajunge de la aeroport la hotel. Fă o listă cu toate obiectivele pe care vrei să le vizitezi și organizează-te. Astfel te vei putea bucura la maxim de vacanța ta.

În ultima săptămână până la precare:

Aceasta este perioada în care să te ocupi de securizarea proprietății tale. Pune o pauză la toate abonamentele zilnice, lunare sau săptămânale pe care le ai. Un morman de ziare pe scările tale este un indiciu pentru hoți că nu ești acasă. Ar trebui să îl rogi pe poștaș să îți rețină corespondența până te întorci.

De asemenea, este bine să anunți poliția locală că vei fi plecat pentru o perioadă mai lungă. Menționează dacă le-ai dat altor persoane permisiunea de a intra în locuință în absența ta, astfel încât să nu apară erori. Tot pentru protecția proprietății tale, este o idee bună să ai instalat un sistem de securitate. Asadar, aceste kituri pentru sistem de supraveghere video, îți permit să verifici imagini din locuința ta atunci când ești în vacanță, de pe telefonul mobil. Astfel, vei ști mereu dacă este cazul să te îngrijorezi.

Cu 24 de ore înainte de plecare:

Verifică zborul pe care trebuie să îl iei, sau alt mijloc de transport pe care îl vei folosi. Apoi începe să îți pregătești bagajul. Cu cât îl vei face mai din timp, cu atât ai mai multe șanse de a nu uita ceva important. De asemenea, pregătește casa pentru perioada în care pleci: fă ordine, schimbă așternuturile, spală și usucă hainele murdare, trage perdelele, scoate din priză aparatele de care nu vei mai avea nevoie, aruncă mâncarea perisabilă din frigider și scoate gunoiul.

Aceste sfaturi te pot ajuta să te bucuri din plin de vacanța ta, indiferent de cât de departe vei fi de casă. Îți dorim vacanță plăcută!

Citește mai departe