Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Sfaturile AUTORITĂȚILOR în caz de JAF! Ce trebuie să faci dacă ți-a fost spartă casa?

Publicat

- 2.387 vizualizări

Este un lucru teribil să îți descoperi casa spartă sau să fii fost jefuit în timp ce erai acasă. Hoții sunt infractori periculoși. Dacă ai fost victima unui jaf și nimeni din familia ta nu a pățit nimic, deja situația este mult mai bună decât ar fi putut fi. Bineînțeles că vei dori să apelezi la ajutor din partea autorităților. Cum poți coopera cu ei astfel încât vinovatul să fie găsit și bunurile recuperate?

Iată care sunt sfaturile autorităților:

Ce să faci IMEDIAT după spargere?

Experții te îndeamnă să părăsești scena infracțiunii imediat și să suni la poliție dintr-un loc sigur, cum ar fi mașina. Această metodă este necesară din două motive:

În primul rând, nu vei contamina dovezile. Poliția ar putea să vrea să caute amprente, să măsoare urmele de pantofi sau să caute alte tipuri de indicii. Cu cât muți lucrurile mai mult, cu atât le va fi mai greu autorităților să te ajute.

În al doilea rând, nu te vei pune în pericol. Ești sigur că hoțul a părăsit locația? Dacă nu ești sigur, nu ar trebui să rămâi pentru a-ți da seama, deoarece ar putea ajunge să te rănească. Părăsește locuința cât mai repede atunci când îți dai seama că e vorba de un jaf!

În următoarele 24 de ore:

Înainte de a încerca să îți repari proprietatea, sună agenția de asigurări. Aceasta ar putea despăgubi ferestrele sparte, ușile distruse și alte deteriorări în structura casei. În acest caz, vei avea nevoie să le oferi dovada faptului că poliția investighează cazul și încearcă să recupereze bunurile. De asemenea, s-ar putea să fie nevoie de imagini care să dovedească modul în care s-au înregistrat daunele. Dacă ai camere de supraveghere de exterior, te poți folosi de imaginile pe care le-au înregistrat acestea.

Următorul pas este să faci o listă cu tot ce a fost furat, inclusiv cărți de credit, pașapoarte, permis de conducere sau card de identitate. Un hoț care are aceste informații îți poate fura ușor identitatea.

În următoarea săptămână:

Începe să iei măsuri pentru a te proteja de jafuri ulterioare. Hoții știu că majoritatea persoanelor au asigurări și că vor înlocui rapid majoritatea lucrurilor furate. Drept rezultat, mulți hoți se întorc pentru un alt atac. În acest context, este important să alegi un sistem de securitate foarte bun. Acesta poate avea următoarele componente: încuietoare inteligente, lanțuri de siguranță, sonerie video, lumini automatizate, lacăt pentru gard.

De asemenea, bunurile furate ar putea apărea în magazine online în prima săptămână de la furt. Caută lucrurile care îți lipsesc prin magazinele din localitate și online. Ai șanse mari să le găsești astfel.

În următoarea lună:

Este important să îți pui la punct sistemul de securitate și să îl îmbunătățești. Peste o treime dintre hoți se întorc la aceeași casă deoarece sunt deja familiarizați cu sistemul de securitate al locuinței. Apoi, discută cu vecinii despre jaf. Cercetările arată că următoarele două luni de la jaful tău, reprezintă o perioadă de risc și pentru vecinii tăi. Asigură-te că vecinii sunt avertizați să își ia măsuri de siguranță.

Vei putea să îți revii mai repede după un asemenea eveniment dacă vei colabora cu autoritățile și vei ține cont de aceste sfaturi.

Citește mai departe