Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Mesajul primarului orașului Ocna Mureș cu ocazia deschiderii noului an școlar

Publicat

- 709 vizualizări
Foto: Darius Micu

Deschiderea noului an școlar aduce, de fiecare dată, atât pentru elevi și părinți, cât și pentru profesori, bucuria începutului, a înnoirii vieții.
Tradiția școlii ocnamureșene, generațiile de absolvenți de bună calitate care au făcut faimă învățământului orașului obligă la continuarea performanțelor în educație. Rezultatele elevilor noștri, de care ne bucurăm în fiecare an, încununează o muncă transformată în pasiune de către dascălii lor.
S-a încheiat un ciclu, s-au dat examene, începeți un alt ciclu, vă bucurați, uneori întâmpinați dificultăți pe care le învingeți. Drumul de urmat este drumul cunoașterii și al autocunoașterii.
Pe acest drum vă angajați astăzi împreună, elevi și profesori. Locul binecuvântat în care vă desfășurați activitatea este școala.
Aici se sădește în suflete încrederea și respectul pentru valorile umane fundamentale și iubirea, binele și adevărul, speranța, munca, încrederea, responsabilitatea.
Școala este izvorul științei, al cunoașterii și al înțelepciunii. Dar școala trebuie să fie, de asemenea, un catalizator al întâlnirii, al exersării virtuții, al formării pentru viaţă și al deschiderii către adevăr, onestitate, respect și dreptate. Fără o educație centrată pe valorile spirituale și culturale, creștine și românești, nu veți putea să pășiți spre viitor cu speranță și încredere.
În școală, dragi elevi, aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, dobândiți noi deprinderi, învățați să învățați, să descoperiți lumea din jurul nostru, dar și să priviți în voi înșivă pentru a descoperi ce vreți de la viață, și cum anume să dobândiți lucrurile dorite.
Este necesar să înțelegeți un adevăr cunoscut și anume că trebuie să învățați nu atât pentru școală, cât mai ales pentru viață, pentru voi. Profesorii vă sunt alături, călăuze și prieteni mai mari la care puteți apela de câte ori aveți nevoie.
Acum, la început de an școlar, doresc să vă urez mult succes și îmi exprim speranța că veți reuși să vă bucurați de fiecare zi de școală.

Primar al orașului Ocna Mureș
Silviu Vințeler

Citește mai departe