Suntem şi pe:
Clinica Sante

Sport

Interviu cu Gabriel Cotoară, noul antrenor al echipei de fotbal CS Ocna Mureș: „Vrem să ducem Soda cât mai sus!”

Publicat

- 1.692 vizualizări

Proaspăt licențiat în antrenorat, cu Licența B UEFA, Gabriel Cotoară este un nume cunoscut în Ocna Mureș și în fotbalul din orașul nostru. Acesta se află la a 3-a experiență ca antrenor la seniori, după ce le-a mai pregătit, cu rezultate bune, pe Fortuna Lunca Mureșului și Olimpia Aiud, iar la începutul carierei sale în acest domeniu, a pregătit, de asemenea cu rezultate foarte bune, secția de juniori A1 de la CS Ocna Mureș. Recunoscut pentru implicare și devotament, dar și pentru metodele noi, „tinere” din acest domeniu, Gabriel Cotoară a acceptat propunerea conducerii Clubului Sportiv Ocna Mureș de a pregăti formația într-o nouă eră a clubului. Gândurile sale au fost exprimate într-un interviu.

 • Gabriel, felicitări și bine ai revenit acasă! Ce ne poți spune despre această nouă aventură a ta în cariera de antrenor?
 • Vă mulțumesc! Am acceptat oferta fără să stau prea mult pe gânduri, pentru că SODA nu se refuză! Am pus niște condiții, care duc la performanță, mi-am creat un staff, și am început să muncim. Nu ne dăm deoparte, însă sunt foarte multe lucruri de pus la punct, iar timpul ne presează, pentru că am început foarte târziu. Să stați să vă gândiți, am acceptat oferta conducerii clubului sportiv pe 23 iulie, iar pe 24 am dat drumul la antrenamente. Am avut numai o săptămână la dispoziție să pregătim jocul de cupă, cu Industria Galda. Din pix totul se face ușor, însă noi ne-am luptat să transferăm jucători, să ajungem la înțelegeri cu cei care au evoluat în Liga a 3-a, și să reușim să aliniem o echipă bună la primul joc oficial. Și cred că ne-am descurcat destul de bine, având în vedere că am dominat în multe momente o echipă puternică din Liga a 3-a, care ne-a învins în prelungiri, diferența fiind făcută la capitolul fizic.
 • Ce așteptări ai de la noul sezon?
 • Vreau să jucăm fotbal! Vreau să văd tribuna „Gicu Domșa” plină și oameni care ne aplaudă. Nu pot să garantez că vom câștiga fiecare meci, însă este clar că vom lupta cu toate puterile pentru a reuși un sezon cât mai bun. Nu mă gândeam că este așa greu să gestionezi activitatea unui club care a retrogradat din Liga a 3-a. Dar este bine că avem deschidere din partea conducerii, și cel mai important, din partea autorităților locale. Fotbalul este iubit la Ocna Mureș, este un ambasador al orașului și noi trebuie să apărăm acest obiectiv și să ridicăm steagul orașului nostru cât mai sus. Nu vreau să garantez promovarea, pentru că este dificil având în vedere că suntem la început de drum, cu multe fețe noi în vestiar, jucători care trebuie să se adapteze la programul nostru, dar cu siguranță ne vom lupta pentru locurile fruntașe. Aș vrea să mai adaug ceva.
 • Te rog!
 • Vreau să spun din capul locului, că tot ceea ce facem acum, la Clubul Sportiv Ocna Mureș, este transparent. Toată activitatea noastră poate fi urmărită. Îi așteptăm pe oameni alături de noi, nu numai la meciuri, pot să vină chiar și la antrenamente. Avem nevoie de susținere și din partea suporterilor, din partea celor care iubesc Soda și fotbalul, de aici din Ocna Mureș, dar și de la cei plecați. Susținere și răbdare. Lucrurile frumoase, dar mai ales puternice nu se pot face peste noapte. Noi lucrăm și la un proiect pentru dezvoltarea fotbalului la nivel de club, începând de la grupele de copii și juniori. Nu mi se pare normal să creștem copii, iar apoi, aceștia să plece la echipe din apropiere. Înțeleg, ai ofertă de la nivel superior, sau mergi la mai bine, da, suntem de acord. Dar nu formăm jucători pentru Vama Seacă sau Inter Unirea. Noi trebuie să creștem acești copii, ca peste câțiva ani să joace pentru Ocna Mureș, acolo unde se va afla echipa. Tocmai de aceea am insistat să avem încă din acest sezon echipă de juniori A1, asta și pentru că regula ne obligă să folosim un jucător năsut în anul 2001 sau mai mic, la liga a 4-a, iar acest fotbaliști trebuie să aibă meciuri în picioare.
 • Cât de sus îți propui să ajungi cu această echipă?
 • Sunt sigur că dacă vom avea liniște și ne vom putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții, pentru că har Domnului – avem condiții – vom ajunge cât mai sus! Vom omogeniza lotul, ne vom cunoaște mai bine, jucătorii se vor adapta ideilor mele și ale colegilor mei, și apoi vom începe să creștem. Eu am o deviză – atâta timp cât tu, în calitate de jucător, participi alături de colegi la antrenament sau joc, să te dedici total! Petrecem două-trei ore împreună – suntem o familie! Apoi ne vedem fiecare de viețile noastre, după ce ieșim de pe poarta stadionului, pentru că fiecare are probleme sau program acasă. Dacă toate aceste lucruri pe care le-am enumerat se vor împleti, atunci vom ajunge cât mai sus! Îmi doresc performanță la Ocna!
 • Ce așteptări ai de la startul de campionat?
 • Aștept să ieșim odată din incertitudinea asta! Ba o echipă se retrage, ba revine… Sper să continuăm pe actualul țintar, pentru că ne-am pregătit pentru startul sezonului, nu vrem amânare. Ne așteaptă un meci foarte dificil în prima etapă, la fel ca toate începuturile, în deplasare la Nicolae Linca Cergău. Întâlnim un adversar puternic pe teren propriu, care a făcut și câteva mutări la nivelul lotului și care pot să producă surpize, însă noi trebuie să ne vedem doar de jocul nostru, să nu ne intereseze terenul, sau alte aspecte, iar daca vom face asta, vom veni cu 3 puncte acasă!
 • Mulțumesc și multă baftă!

 

Citește mai departe