Suntem şi pe:

Articolele zilei

Top 7 cele mai bune investiții pentru mașina ta

Publicat

- 592 vizualizări

Mașina ta nu este doar un mod de transport mai convenabil, ci reprezintă o pasiune. Îți place să asculți motorul turat, să accelerezi atunci când drumul e liber și să te bucuri de confortul interiorului.

Dacă îți dorești să te bucuri de ea cât mai mult timp și să nu riști să te lase la greu, e foarte important să o întreții. Iată cele mai bune 7 investiții care își merită toți banii:

1. Ulei long life

Uleiul long life este un ulei sintetic, care își păstrează performanțele de lubrifiere a motorului un timp mai îndelungat, comparat cu un ulei mineral sau semi-sintetic. Astfel, vei putea conduce mai mulți kilometri cu el, fără să fii nevoit să îl schimbi.

2. Anvelope de vară bune

De departe cea mai bună investiție în mașina ta sunt un set de anvelope de vară noi. Acestea trebuie schimbate la maximul 5 ani sau 30.000 de km. Alege unele performante deoarece îți vor da o aderență mai bună și astfel vei avea impresia că mașina are mai multă putere.

Cauciucurile bune frânează mai repede deci te vor ajuta să te simți în siguranță. În plus, folosite corect, pot duce chiar la scăderea consumului.

3. Jante de aliaj

Ca să profiți de toate avantajele pe care ți le aduc anvelopele de vară superioare, este ideal să investești și în niște jante din aliaj. Acestea sunt mai ușoare decât cele din tablă și mult mai rezistente în cazul unui impact cu o groapă sau o bordură.

4. Discuri și plăcuțe de frână de calitate superioară

Discurile și plăcuțe de frână bune te ajută să frânezi eficient și pot face diferența dintre un accident sau doar o frână mai bruscă. Mai mult, se încălzesc mai greu, deci își păstrează performanțele de frânare pentru o perioadă mai lungă.

5. Compresor de aer

Chiar dacă nu ești obligat prin lege să ai un compresor de aer în mașina, acesta poate fi un accesoriu foarte util. Nu știi niciodată când se poate dezumfla o roată sau faci pană. Cu ajutorul compresorului de aer, o poți umfla și să conduci liniștit până la cea mai apropiată vulcanizare.

Eviți astfel o situație neplăcută în care ești nevoit să aștepți câteva ore o platformă.

6. Tăviță de cauciuc pentru portbagaj

Îți pasă cum arată mașina ta, atât la exterior, cât și la interior. Dacă vrei să o păstrezi curată, o tăviță de cauciuc pentru portbagaj este alegerea ideală. Aceasta îți protejează materialul textil din portbagaj de praf, noroi sau lichide.

7. Suport de telefon

Este poate cel mai evident accesoriu de care ai nevoie. Dar suportul de telefon este foarte important, în special când ai nevoie de indicații pentru navigare. Alege unul care îți ține telefonul fix și într-o poziție din aria ta vizuală. Astfel, nu vei fi nevoit să îți miști capul ca să vezi telefonul și vei fi atent la drum tot timpul.

Chiar dacă unele din aceste investiții pot părea costisitoare la început, vei simți diferența în modul de funcționare a mașinii. Aceasta va fi mai performantă iar tu te vei simți mult mai în siguranță.

Sursă foto: Shutterstock.com

Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design