Suntem şi pe:
Clinica Sante

Sport

Ocnamureșanul Florin Lucian Orga (licențiat A – UEFA) este antrenorul principal al echipei de liga a IV-a din Austria, VST VOLKERMARKT

Publicat

- 1.787 vizualizări

De cele mai multe ori geografia ne influentează destinul. Este valabil și pentru Florin Lucian Orga, care a reușit cu multă muncă ăi pasiune să ajungă încet, dar sigur, acolo unde și-a dorit. Pentru a-ți îndeplini un vis este nevoie de dorință, perseverență și încredere. Visul lui a fost să devină fotbalist și să rămână lângă acest fenomen; și-a dorit asta de când a pus piciorul prima dată pe mingea de fotbal și nu s-a lăsat doborât de greutăți sau de ceea ce au crezut alții ți până la urmă a reușit!
Din iunie acest an, Florin a fost numit antrenor principal al echipei de liga a IV-a – VST VOLKERMARKT, dar cu siguranță visul lui este să antreneze în cel mai scurt timp în prima ligă din Austria. Florin s-a născut la Ocna Mureș în 1977, este căsătorit cu Beata Incze, născută și ea în Ocna Mureș, locuiesc în Klagenfurt și au împreună o fată și un băiat. A început fotbalul la SODA sub îndrumarea regretatului Gicu Domșa. În 1991, unde juca în grupa de vârstă mai mare cu 2 ani, printre colegi, numărându-se Mircea Stanciu și Ovidiu Marian. În vara anului 1991, a participat în Italia la un turneu internațional de juniori, turneu câștigat de echipa orașului nostru. Din toamna anului 1991, a început liceul la Hunedoara, transferându-se și jucând pentru echipa locală Corvinul până în anul 1995, în lotul de Juniori Republicani, din acest lot au făcut parte printre alții Bogdan Lobonț și Mihai Dăscălescu. Corvinul nu a fost de acord cu transferul la Unirea Alba Iulia și asș se face că în anul 1995, Florin a ajuns la CFR Cluj unde a jucat 6 ani în liga a II-a și liga a III-a. La Cluj Napoca a fost coleg cu Alin Minteuan și Coroian
Din 2001 a decis să plece în Austria, la Klagenfurt, jucând la echipa WSG Wietersdorf până în 2005, unde a mai jucat și anul trecut!!!
– 2005-2007 FC Kärnten (profesionist)
– 2011-2013 Maria Saal (Liga 4) antrenor-jucator
În paralel cu cariera de jucător, Florin a început să se pregătescă și în cea de antrenor, a preluat ca antrenor grupa de junior de 12 ani a clubului din Klagenfurt, în 2005, iar în perioada 2014-2016 la Academia WAC Wolfsberg.
A obținut licența B – UEFA în 2012 la București, iar între anii 2015-2016 a obținut Licența A – UEFA în Austria, având dreptul să antreneze echipe de liga a II-a ca și principal sau de primă ligă ca și secund. Noi îi dorim mult succes în acest demers și sperăm ca să-și realizeze visul cât mai devreme! Suntem mândri de tine, Florine!

Marius Stîncel

Citește mai departe