Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Trotuare inundate după ploile abundente din ultimele zile

Publicat

- 1.749 vizualizări

Ploile abundente din ultima perioadă scot la iveală câteva lucrări de mântuială efectuate odată cu modernizarea străzilor în orașul Ocna Mureș. Oamenii indignați au postat câteva poze cu astfel de situații pe o rețea de socializare.

Cea mai cunoscută problemă o reprezintă trotuarul de pe strada Horea, modernizată de puțini ani,  care se inundă la fiecare ploaie abundentă. O altă problemă se regăsește pe strada Zaharia Bârsan, colț cu strada Mihai Viteazu unde trotuarul nu are înclinația potrivită și apa băltește (foto stânga articol).

Legat de aceste imagini postate am contactat pentru lămuriri administrația locală și am primit un răspuns chiar de la domnul primar Silviu Vințeler:

Aș vrea să am timpul necesar să supervizez toate lucrările dar am și alte îndatoriri. Pe strada Horea lucrarea nu a fost recepționată tocmai din această cauză, constructorul promițând  să remedieze situația în această vară, iar pe strada Zaharia Bârsan zilele acestea vom face o altă gură de scurgere, știm de problemă, ne-a mai fost semnalată.

Zilele trecute au fost ploi care au măsurat și 36l/mp, ploi care altădată inundau multe curți sau străzi din oraș. Din fericire aceste lucruri nu am cunoștință să se mai întâmple decât accidental.

Vorbind de inundații am căutat prin arhivă câteva imagini cu străzile Horea, Cloșca și B.P. Hașdeu după o ploaie torențială prin 2012. Să ne amintim cum a fost…

 

și străzile Mihai Viteazu, Avram Iancu

Citește mai departe