Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Dealul ”Banța” din altă perspectivă

Publicat

- 5.655 vizualizări

Dealul ”Banța” pentru cei mai mulți din Ocna Mureș este dealul de care îi leagă cele mai frumoase amintiri din copilărie, din tinerețe. Pe vremuri era locul de joacă a celor mai mulți copii din Ocna, pe vremea când nu existau atâtea alte posibilități de distracție. Era locul unde de 1 mai și nu numai, se ieșea la iarbă verde, dealul era plin de corturi, de pături și pretutindeni se simțea mirosul de mici și grătare.

Dealul Banța este la fel de frumos și primitor și acum cum era și în urmă cu 20-30 sau 50 ani dar din păcate din ce în ce mai puțin cutreierat de oamenii locului. Zilele acestea un tânăr din Ocna Mureș s-a gândit să realizeze o filmare aeriană cu drona ca să poată vedea cum arată dealul de sus, din altă perspectivă, deal pe care, la rândul său, și-a petrecut copilăria.

Iubesc Ocna Mureș și acel deal care l-am cutreierat de când m-am născut. Părinți mei mă plimbau pe acele dealuri de la vârsta de 2 ani. Tatăl meu mă punea într-un scăunel pentru copii și mă cară în spate pe acele dealuri.” ne-a declarat Andrei Maier cel care a realizat filmarea.

Filmarea surprinde exact porțiunea de deal aflată deasupra fostului spital al orașului până sus pe coasta dealului, într-o zi însorită de iunie.

 

Citește mai departe