Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum un designer de interior face ca fiecare proiect să fie unic și cu propriul său caracter?

Publicat

- 710 vizualizări

Într-adevăr, este greu să reinventezi roata și sensul ei de fiecare dată când ești pus în fața unei provocări ca amenajatul unei locuințe. Fie aceasta o casă micuță dintr-o periferie sau o vilă opulentă dintr-o zonă foarte râvnită, un designer de interior mereu se confruntă că aceiași problemă pe care o au toți artiștii: inspirația. Doar gândește-te de câte ori ai fost pus în fața unei decizii unde singurele indicii erau câteva replici din filme, noțiuni din anii de școală și sfaturi prețioase de la prieteni? Aaaa… clar… orice lucru în viață depinde de fapt de astfel de factori.

Vezi, pentru un designer de interior, aspectul locuinței tale ia naștere după principii similare!

Până la urmă ce-i imaginația dacă nu un produs al lucrurilor pe care le știm deja? Așa că, într-un fel fiecare proiect nou, fiecare poveste a unui client, toate acestea te inspiră să vrei să faci ceva diferit, pentru că în cele din urmă, un design de interior este defapt o reprezentare a caracterului unui om. Exact cum fiecare este diferit și are propriile sale plăceri, idei și convingeri, suntem determinați să credem că cea mai bună rețetă a unui proprietar fericit este să nu te contrazici cu ceea ce lui îi place.

În aceiași măsură un motiv care este extrem de aclamat de către comunități de designeri consacrați, pentru tine poate fi un detaliu deosebit… de hidos, după care vei detesta ziua în care ai ales să te lași pe mâna unui expert. Tocmai de aceea, un prim pas în a veni mereu cu ceva nou și deosebit este să să asculți și după să îți spui părerea.

Nu totul trebuie să arate scump!

Care este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la designul de interior? Cel mai probabil imaginea de mai sus seamănă cel mai mult cu ceea ce ți-ai putea dori. Dar adevărul este că nu totul trebuie să exprime același lucru pe care îl exprimă acea imagine. Ia spre exemplu stilul minimalist, care nu doar că se concentrează pe frumusețe prin puțin și esențial, dar și pe faptul că un om se poate simți împlinit și fericit doar cu câteva obiecte de calitate.

Stilul minimalist ne învață faptul că opulența nu este mereu singura soluție pentru a amenaja o locuință cu stil, bunul gust și virtuți pe care le găsim la oameni pot fi reimaginate sub forma unor motive. Răbdare, Înțelepciune, Tact sau Politețe, toate acestea trebuie să se regăsească în mintea oricărui designer atunci când dorește să transforme pereții într-o adevărată călătorie.

Fiecare proiect nou este unic, asta dacă ești o fire curioasă

Rare ori ai să întâlnești pe cineva care reușește să reproducă identic ceva, mai ales atunci când produsul finit este bazat pe sentimente de moment și senzații pe care nu știm să le reproducem măcar în cuvinte. În ceea ce privește designul de interior, dacă nici măcar randarea 3D nu reușește de fiecare dată să fie identică cu amenajarea finală, nici măcar zicala „the devil’s in the details” nu mai este singura soluție. Astfel, în cele din urmă, cât timp gusturile, stările și curiozitatea de a explora noi posibilități sunt vii, poți fi sigur că ceea ce tu îți dorești, cu siguranță nu se va mai regăsi la nimeni altcineva.

Citește mai departe