Suntem şi pe:

Articolele zilei

”Civilizație sau bun simț”, cuvinte necunoscute, se pare, de mulți dintre ocnamureșeni

Publicat

- 1.336 vizualizări

Saga gunoiului aruncat la tot pasul prin orașul Ocna Mureș continuă. Astăzi încă două cazuri.

Primul e la deja părculețul vedetă din Uioara de Sus unde există un razboi declarat între cei care își petrec ”veacul” pe acolo și locatarii din zonă. Bănci și mese stropite cu ulei, semințe, ambalaje, PET-uri aruncate la voia întâmplarii dovedesc faptul că nicio tabără nu e mai vrednică decât cealaltă. Dacă în pozele trimise se vede un coș de gunoi arhiplin, semn că cineva și-a aruncat gunoiul cum trecbuie, nu cred că există nicio scuză pentru covorul de semințe din imagini. Dacă e plin coșul de gunoi și nu-l ridică nimeni (aici altă poveste) nu înseamnă că acele coji de semințe nu pot fi adunate în niște pungi. Să nu mai vorbim de celelalte gunoaie. Unde e Poliția Locală, câte amenzi s-au aplicat acolo pentru cădeja vorbim de săptâmâni întregi de acest subiect?

Al doilea caz vine de la un alt cititor exasperat de gunoaiele care le strânge zi de zi de sub geamurile locuinței sale deși la câțiva metri există nu unul, nici două, ci trei coșuri de gunoi, de data aceasta goale. În apropiere e o stație de autobuz și din spusele celui care ne-a trimis poze cei care aruncă gunoiul sunt navetiștii care mai beau o berică (înainte de servici?). Cititorul a promis că revine cu noi imagini cu persoanele în cauză.

Uneori invocăm faptul că nu sunt coșuri de gunoaie (a se vedea strada Avram Iancu, o stradă intens circulată cu un coș de gunoi de prin anii ’80 ). Și așa, nu înseamnă să aruncăm gunoiul unde ne taie capul, un pic de bun simț găsim?

 

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design