Suntem şi pe:

Articolele zilei

5 semne ca trebuie sa iti schimbi covorul

Publicat

- 649 vizualizări

Pana si cei mai exigenti la capitolul curatenie, vor trebui sa isi schimbe covorul in final. In general, un covor are o durata de viata de la 5 pana la 15 ani, acest lucru bazandu-se pe mai multi factori cum ar fi calitatea materialului, tipul materialului sau calitatea captuselii, dar inlocuirea sa poate interveni mai devreme din diverse motive.

Acest articol iti va dezvalui 5 semne ca un covor trebuie inlocuit:

Batatorirea

Materialul din care a fost fabricat covorul joaca un rol foarte important in rezistenta acestuia la batatorire. Spre exemplu, covoarele din polyester se simt foarte placut la atingere dar acest material are o rezistenta scazuta, fapt ce duce la aplatizarea lui in timp. Cand inlocuiesti un covor din cauza batatoririi, asigura-te ca noul covor este fabricat dintr-un material mai rezistent, ca de exemplu nylon-ul.

Petele

Daca ai o singura pata pe covor, sa spunem ca o poti ascunde cu un obiect de mobilier, dar daca acesta este patat in mai mult de 2-3 locuri, este timpul sa fie schimbat. Ai grija la solutiile pe care le folosesti pentru scoaterea petelor din covor, acestea putand sa inrautateasca situatia daca instructiunile nu sunt citite cu atentie. Cea mai buna varianta pentru salvarea covorului este ca imediat dupa ce a fost patat, sa mergi cu el la o curatatorie profesionala.

Mucegaiul

Mediile umede pot favoriza aparitia mucegaiului, iar acesta poate fi detectat usor dupa miros si aspect, sau puteti cumpara detectoare de mucegai. Substantele biologice, cum ar fi urina, voma sau mucegaiul, pot favoriza dezvoltarea bacteriilor in covorul tau. Cea mai buna solutie pentru ca aceasta problema sa fie rezolvata definitiv, este inlocuirea covorului.

Mirosurile urate

Daca simti un miros neplacut venind din covor si dupa ce acesta a fost curatat, este timpul sa il schimbi. Aceste mirosuri pot proveni de la animale de companie sau de la mucegai. Daca ai un animal de companie, covorul ar trebui curatat periodic, de preferat la o curatatorie profesionala.

Estetica

Dupa cativa ani, probabil ar trebui sa inlocuiesti covorul pentru ca nu mai este la moda sau nu mai arata ca atunci cand l-ai cumparat. De asemenea, este dindicat sa schimbi covoarele daca vrei sa vinzi casa, deoarece multi cumparatori se uita si la acest aspect si le poti da o senzatie de nou si ingrijit cu nuste covoare noi si la moda.

Daca sesizezi unul sau mai multe dintre aceste semne, este timpul sa iti iei ramas bun de la vechiul covor si sa il inlocuiesti cu altul nou. Nu ezita sa faci acest lucru, mai ales ca sanatatea ta si a celorlalti mebri ai familiei poate fi pusa in pericol.

Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design