Suntem şi pe:
Clinica Sante

Sport

Teodora Damian, o handbalistă care calcă pe urmele idolului ei, Cristina Neagu

Publicat

- 1.896 vizualizări

Meseria de părinte este cea mai grea, dar și cea mai frumoasă. Chiar dacă este un job greu, meseria de părinte are și cea mai valoroasă plată: zâmbetele copilului, momentele de fericire și când vorbim de un sportiv – performanțele lui.
Duminică, 16 Iunie 2019, pentru Mari și Rareș Damian, a fost o zi specială – mezina familiei Teodora le-a răsplătit pe deplin eforturile făcute în ultimii 10 ani.

La festivitatea de premiere a Turneului Final de Handbal -Junioare 4 de la Râmnicu-Vâlcea, Teo a fost declarată cel mai bun inter stânga al turneului final și golgheterul competiției, personal cred că ea a fost și cea mai bună jucătoare aflată la acest turneu, dar din păcate când echipa ta nu se clasează pe podium este foarte greu sî primești acest trofeu.
Teo s-a îndrăgostit iremediabil de handbal de la vârsta de 3 ani, fiind mai tot timpul cu mingea de handbal în mâna și strigând mereu numele idolului ei – Cristina Neagu! Născută în decembrie 2006, a început să joace handbal mai întâi la Ocna Mureș, a început handbalul cu fosta mare jucătoare Ana Maria Grozav, a trecut apoi la echipa din Luduș și de 2 ani evoluează la actuala ei echipă Pegasus Târgu Mureș.
Acum două săptămâni Teo a fost prezentă și la Turneul Final al Junioarelor 3 (2004-2005) unde a obținut un meritoriu loc 4 cu echipa din Târgu Mureș.
E mult? E puțin? Cred că este enorm ceea ce Teodora a realizat până acum! Să mergi zilnic la antrenament 120 de km, cu teme făcute în mașină, cu weekend-uri ocupate cu meciuri și deplasări și să te numeri și printre elevii buni ai clasei tale (media ei în acest an școlar 9,59) ne spune mult despre ea – că face lucrurile foarte serios și că performează atât în sport cât și la școală.


Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sunt convins ca viitorul Teodorei va fi unul pe măsura talentului și al muncii depuse și că foarte curând și în handbal ca și în karate, atletism, fotbal sau volei, ocnamureșenii vor avea un nou motiv de mândrie.
Pentru ca așa cum zicea și celebru baschetbalist Magic Johnson:
„Toți copiii au nevoie de un pic de ajutor, un pic de speranță și de cineva care să creadă în ei.”
Iar părinții ei au crezut, cred și vor crede în ea!
Respect Mari și Rareș Damian!
Felicitări Teo! Suntem mândri de tine!

Citește mai departe