Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Lângă Ocna Mureș se produce cea mai bună brânză de burduf din România

Publicat

- 3.081 vizualizări

Ferma cu Omenie reușește pentru al doilea an consecutiv să câștige Premiul pentru cea mai bună bună brânză de burduf din România.

Joi, 6 iunie 2019, în cadrul celei de-a 4-a ediții a expo-conferinței de la București dedicate produsului alimentar românesc “Produsul românesc-gust autentic-cadru european”, a avut loc concursul „Ora de bun gust”, în cadrul căruia au fost decernate premiile „Gustul Ales” 2019.

În concursul unic în România ce are ca scop testarea produsului românesc într-un panel de degustare de tip “blind”, s-au înscris 38 de produse românești.

Testarea publicului format din specialiștii aflați la eveniment a contat 50% din nota finală, 50% fiind atribuit notelor acordate de juriul format doar din specialisti:

Gabriela MOHAN – Inginer Cercetare Centru Informare Tehnologica IBA, secretar ASMP – Asociația Specialiștilor din Morărit și Panificație
Dana POP – Doctor Inginer Consultant în industria alimentară
Daniela Voica – Director ROMPAN
Anca Hancu – Nutriționist
Vasile Ghimpu – Inginer, degustător autorizat, membru FNDA – Federația Națională a Degustătorilor Autorizați

La categoria BURDUF,   Brânza de burduf cu gust bland 350g (foto dreapta articol) produs de SC Ferma cu Omenie SRL, Unirea, jud. Alba a câștigat marele premiu și a luat cel mai mare punctaj dintre toate produsele care au participat: 950 puncte din 1000!

Fabrica de lactate Ferma cu Omenie SRL este o afacere de familie care s-a dezvoltat puternic în ultimii ani. Produsele care ies pe poarta fabricii au ajuns să fie exportate în proporție de 55% în străinătate (2018) iar anul acesta, Marius Bîcu, cel care conduce business-ul de mai bine de 12 ani, spune că se va ajunge ca 60% din producție să meargă la export.

În ultimii ani Marius Bîcu a investit puternic în tehnologie, rebranding dar și în pregătirea oamenilor, din cei aproximativ 35 oameni cât are acum fabrica mai bine de jumătate au beneficiat de cursuri de pregătire la București, Cluj Napoca sau chiar în străinătate.

Rezultatele nu au întârziat să apară: produse lactate de o calitate superioară respectând cu strictețe rețetele tradiționale care sunt acum vândute de cei mai mari retaileri din România și de firme din peste 11 țări din Europa.

Sursa: roaliment.ro

 

Citește mai departe