Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Semnificatia cadourilor intr-o relatie : Cateva SECRETE ascunse in cele mai mici gesturi

Publicat

- 1.978 vizualizări

Asa cum o privire valoreaza cat o mie de cuvinte, un cadou vorbeste de la sine despre gradul de implicare, intentiile si sentimentele pe care o persoane le nutreste fata de tine. In cazul unei relatii de cuplu, dictonul clasic sustine faptul ca ca femeia primeste, barbatul ofera, ceea ce se aplica in special la inceputul relatiei, in faza de cucerire. Aceasta este capcana in care cad multi indragostiti, dornici sa-si impresioneze partenera cu daruri sofisticate si scumpe, uitand sa tina cont, in primul rand, de nota personala si intima a gestului. Asadar, pentru ca o relatie sa se sudeze armonios, este esential sa ne debarasam de opulenta si rol, sa lasam garda jos si sa ne aratam sinceri si asumati in fata persoanei iubite, lasandu-i si ei spatiul necesar pentru a fi ea insasi.

Obiceiul de a oferi cadouri personalizate este unul extrem de frumos si benefic, deoarece transmite mesaje profunde in lipsa cuvintelor mari si pastreaza vie fascinatia, curiozitatea de a descoperi noi laturi ale persoanei iubite.

In ceea ce priveste intentia din spatele unui cadou, sunt doua aspecte care conteaza foarte mult si anume, momentul in care acesta este oferit si gradul de implicare directa in realizarea sau personalizarea acestuia.

Sa vedem, in continuare, cateva tipuri de cadouri si semnificatiile pe care acestea le au in spate.

  • Ciocolata/Bomobane/Flori. Traditionalul buchet de flori si cutia cu ciocolata este un cadou     oferit inca din cele mai vechi timputri, de barbatii dornici sa-si     impresioneze aleasa. Potrivit pentru faza de curtare, acest gest ii     transmite iubitei tale, intantia de a o cunoaste mai bine, si de a o impresiona in acel stil clasic si elegant. Daca la inceputul relatiei, florile si ciocolata starnesc fluturasi in stomac si zambete candide, pe masura ce ajungeti sa va cunoasteti mai bine, cadourile ar trebui sa devina si ele mai personalizate si bogate in semnificatii subiective, construite in doi.
  • Obiecte practice vs decorative. In sfera cadourilor practice poate intra un     parfum bine ales, un set de aromaterapie, o pereche de casti etc., pe scurt tot ceea ce poate fi intrebuintat intr-un fel anume. Printr-un cadou de acest gen ii transmiti iubitei ca esti interesat sa-i anticipezi nevoile, sa-i oferi suport si protectie si nu doar iluzii incarcate de romantism si vorbe idilice. Intra aici si alege o husa pentru iPhone X , pe care sa imprimi un mesaj dragut care sa-i aminteasca de tine si sa-i puna pe chip un zambet dragut in cele mai banale momente.

    In ceea ce priveste cadourile decorative, acestea au un rol aparte daca poarta o anumita simbolistica, evoca o experienta pe care ati trait-o impreuna. Efectul este cu atat mai profund cu cat ai curajul sa iti exprimi indemanarea sau talentul artistic in realizarea unei statuete sau a unei cutiute personalizate de bijuterii.

  • Animal de companie. Acest cadou este un semn destul de evident ca iti doresti sa imparti responsabilitati cu ea si sa va asumati intrarea intr-o etapa mai profunda a relatiei. Un animal necesita grija si atentie, ceea ce presupune un grad mai ridicat de maturitate si angajament din partea amandurora.

Asadar, fie ca alegi sa-i oferi traditionalul buchet de flori, un cadou simbolic care sa-i aminteasca de un moment special petrecut in doi sau un cadou mai practic, precum o husa personalizata de telefon, ideea e sa mentineti viu acest obicei frumos, sa va exprimati recunostinta si afectiunea cu aceste gesturi marunte, dar atat de bogate in semnificatie.

Sursa imagine: Shutterstock.com

 

Citește mai departe