Suntem şi pe:

Articolele zilei

Investiții pentru îmbunătățirea calității vieții în Ocna Mureș. Al treilea proiect major pe fonduri europene semnat astăzi de către domnul primar Silviu Vințeler!

Publicat

- 3.263 vizualizări

Astăzi, 29 mai 2019, ora 10.00, s-a semnat la Alba Iulia un contract de investiții din fonduri europene nerambursabile în valoare de aproape 3,6 milioane euro între Primăria Ocna Mureș, reprezentată prin domnul primar Silviu Vințeler și ADR centru reprezentată prin domnul director Crețu Simion.

Primăria Ocna Mureș a depus spre finanțare europeană un proiect integrat menit să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții în orașul nostru. Printre investițiile propuse se numără construirea a două noi blocuri sociale, unul pe strada Ștefan cel Mare și celălalt în cartierul Mălinului, piste pentru biciclete începând din Uioara de Jos (Ciunga) – Cămin Cultural și până pe strada Mălinului. De asemenea tot în cadrul acestui proiect este prevăzută modernizarea (asfaltarea) mai multor străzi din localitate: Unirii, străzile Nicolae Bălcescu, Tineretului, Crizantemelor, Narciselor, Liliacului, Dâmbului, continuare B.P. Hașdeu (capătul de pe strada Ștefan cel Mare), capăt strada Abatorului.

Prin proiect, se solicita o finanțare nerambursabilă prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 13, axă dedicată orașelor mici și mijlocii. Valoarea finanțării nerambursabile solicitate și aprobate este de: 3.529.346,65 euro (16.940.863,92 lei) cu participare de la bugetul local de 2%.

Este al treilea proiect major pe fonduri europene nerambursabile pe care îl depunem și îl câștigăm. Și nu ne oprim aici! Investițiile din aceste proiecte se văd deja și se vor vedea. Au un impact deosebit asupra vieții ocnamureșenilor și merită să luptăm pentru fiecare euro câștigat și investit în orașul Ocna Mureș.” a declarat pentru Ocna Mureș Online, primarul orașului, Silviu Vințeler

Citește mai departe