Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Alegerile europarlamentare și referendum de la Ocna Mureș în cifre. Silviu Vințeler: Vă mulțumesc pentru participarea masivă la vot!

Publicat

- 1.898 vizualizări

Participarea la vot a românilor duminică, 26 mai, a fost după mulți ani una masivă! Prezența la vot la alegerile europarlamentare a fost de 49,00 %, iar la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis – 41,26%, fiind depășit pragul pentru validare, de 30%. La europarlamentare au votat 8.947.767 de persoane, iar la referendum – 7.536.008.

La Ocna Mureș au votat la alegerile europarlamentare 5421 votanți (45,49%) și la referendum 4926 votanți (41,34%). Cei mai harnici au fost  locuitorii arondați secției de votare 155, Școala Gimnazială ” Lucian Blaga”, unde prezența la vot s-a apropiat de 50% (49,82% alegeri europarlamentare).

Participarea la vot la Ocna Mureș a fost una masivă pentru că au fost încă câteva sute de ocnamureșeni care au votat pe liste suplimentare la Alba Iulia, Cluj Napoca și alte orașe, fiind plecați la diferite evenimente (nunți, manifestări sportive).

Vreau să mulțumesc din suflet ocnamureșenilor pentru mobilizarea generală, spiritul civic și pentru că au încredere în noi. Este un semn că ne îndreptăm în direcția bună și nu îi vom dezamăgi. Vom continua proiectele începute și vom începe altele noi pentru ca locuitorii orașului Ocna Mureș și a localităților aparținătoare să aibă parte de tot confortul unei vieți într-o țară europeană.” Silviu Vințeler – Primar oraș Ocna Mureș.

Mulțumiri pentru participarea la vot vin și din partea viceprimarului orașului Ocna Mureș, domnul Paul Podariu care a scris pe pagina personală de facebook: ”Mulțumim tuturor locuitorilor din Ocna Mureș pentru încredere și ne cerem scuze celor cărora le-am greșit într-un fel sau altul. Doamne-ajută!

La Ocna Mureș, conform rezultatelor parțiale, PNL a câștigat detașat cu un procent de peste 46% în timp ce partidul aflat la guvernare, PSD, a strâns la Ocna Mureș puțin peste 15% din voturile cetățenilor.

Citește mai departe