Suntem şi pe:

Articolele zilei

Au început lucrările de extindere a rețelei de canalizare în Războieni și Unirea

Publicat

- 838 vizualizări

La început de an, pe 17 ianuarie 2019, se semna la sediul SC APA CTTA SA din Alba Iulia, contractul de lucrări AB3-CL5 „Extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Aiud – Lopadea Nouă și extindere rețele de apă uzată în aglomerarea Unirea – Războieni”.

Avizele pentru emiterea Certificatului de Urbanism și pentru obținerea Autorizației de Construire fuseseră emise de către Primăria Ocna Mureș încă de anul trecut.

Mulți au crezut că lucrările vor începe mult mai târziu, mai ales că au fost mari întârzieri pe parcursul întregii proceduri de licitare a investiției. Și totuși lucrările au început.

Pe 10 mai a fost predat constructorului amplasamentul lucrărilor de pe strada Gării din Războieni-Cetate, strada Traian din comuna Unirea și 4 străzi din Aiud, iar săptămâna aceasta au început lucrările efective.

Și în Unirea și în Războieni deocamdată se lucrează cu câte o echipă, urmând ca săptămâna viitoare în fiecare dintre locații să se lucreze cu câte două echipe.

Valoarea lucrărilor din localitățile Unirea și Războieni-Cetate este de peste 7,4 milioane de euro fără TVA și face parte din finanţarea de către Uniunea Europeană a Proiectului Major: ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 114.079.588 euro (fără TVA).

În cadrul aceluiași proiect se va moderniza și aducțiunea de apă pentru zona Ocna Mureș (înlocuire integrală și mărire capacitate), lucrare care va rezolva în sfârșit și problema calității apei în orașul Ocna Mureș.

Uniunea Europeană va finanţa acest proiect cu 86.737.563 euro (fără TVA), la această sumă adăugându-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investiţiilor, iar beneficiarul proiectului, SC APA CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design