Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Peste 60% dintre tinerii de până în 30 de ani apelează la un credit! Iată ce decid să facă aceștia cu banii!

Publicat

- 442 vizualizări

Conform unui studiu realizat de Echipa CreditFix, s-a constatat că mai bine de 60% dintre oamenii care apelează la o formă de creditare se încadrează în ciclul de vârstă de 25-30 de ani. Se pare că tinerii din România au nevoie de suport și susținere de natură financiară, pentru a se putea descurca și pentru a duce o viață mult mai bună, ceea ce greu se poate realiza doar prin prisma obținerii unui venit stabil și constant precum salariul.

Descoperă, în continuare, care sunt motivele pentru care persoanele de până în 30 de ani apelează la împrumuturi și cum decid aceștia să valorifice o anumită sumă bani!

Întrebați fiind care este natura creditului pe care îl doresc, tinerii au menționat următoarele aspecte, privind scopul împrumutării unei anumite sume de bani:

  1. Continuarea studiilor sau acumularea unor noi cunoștințe. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii apelează la un credit tine de latura personală, dar și de cea profesională. Majoritatea dintre aceștia, fie nu au putut să își finalizeze studiile, fie își doresc să abordeze noi orizonturi de învățare, astfel încât cariera lor profesională să aibă o traiectorie ascendentă. Cum acest pas implică, de cele mai multe ori, un efort financiar considerabil, multe persoane solicită un credit fără garanții, astfel încât să obțină banii de care au nevoie, fără să fie necesar că intrarea în posesie a resurselor financiare să fie condiționată sau restricționată de anumite aspecte sau elemente.
  2. Pentru achizițiile elementare unui vieți stabile și liniștite. La fel de bine, o mare parte dintre cei  care apelează la un credit, foloseşte banii obținuți pentru a putea găsi confortul și siguranța unei vieți liniștite, generate de achiziționarea unei locuinței sau a unui automobil, scopuri destul de precise pentru fiecare individ al societății ce depășește vârstă de 25 de ani. De cele mai multe ori, tinerii apelează la o formă de creditare pentru a avea un început destul de sigur și pentru a simți că reușesc, treptat, să își ducă la bun sfârșit planurile pe care și le-au făcut în privința unei vieți stabile și liniștite.
  3. Pentru a putea evolua în plan profesional și personal. O altă motivație pentru faptul că mulți dintre tinerii români aleg să beneficieze de un împrumut este generată de dorința de a reuși pe cont propriu, de a încerca ușor, ușor să se detașeze pe plan profesional, reușind să pună bazele unei afaceri. Poate cea mai mare dorință a persoanelor de până în 30 de ani ce fac parte din societatea actuală este să dețină și să coordoneze un business propriu, ce îi va oferi atât beneficii de natură financiară, cât și de ordine morală, întrucât stimă de sine generată de reuşită, în acest caz, este un factor important și decisiv.
  4. Evadarea din rutină și monotonie. O parte mică dintre tineri fac un credit doar pentru a se putea bucura de câteva momente de libertate, pentru a vizita și explora alte țări și culturi. În plan personal și mental, un concediu este destul de benefic pentru a-ți recăpăta forțele și dorința pentru noi începuturi de orice natură ar fi acestea.

Acestea sunt, așadar, cele mai comune motive pentru care tinerii de până în 30 de ani apelează la un credit sau un împrumut.

Surse foto:

www.shutterstock.com

Citește mai departe