Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Orașul Ocna Mureș va avea un nou operator de salubritate. Deşeurile vor fi colectate de la populaţie exclusiv separat, pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă.

Publicat

- 3.054 vizualizări

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba a atribuit licitaţia privind colectarea şi transportul deşeurilor menajere în cea mai mare zonă a judeţului, care cuprinde municipiile Alba Iulia şi Aiud, respectiv oraşele Teiuş şi Ocna Mureş şi comunele limitrofe acestora.

Din cele şase oferte depuse a fost desemnată câştigătoare cea prezentată de Asocierea SC RER Vest SA Oradea – SC Retim Ecologic Service SA Timişoara. Valoarea contractului încheiat pe o perioadă de patru ani este de 74.110.971 lei (15,6 milioane de euro), fără TVA, mai mică cu circa 13,7 milioane de lei faţă de valoarea estimată prin documentaţia de atribuire.

Ambele societăţi au ca acţionari RER-RWE Entsorgung România, firma care reprezintă în România interesele companiei germane RWE Entsorgung AG, respectiv Consiliile locale din Oradea şi Timişoara.

Pe lângă orașul Ocna Mureș, noul operator de salubritate va mai ridica deșeurile din comunele Hopîrta, Fărău, Noşlac, Lunca Mureşului şi Unirea. Operatorul care a obţinut contractul va colecta deşeurile din localităţile menţionate şi le va transporta la staţia de transfer Aiud sau direct la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos.
Contractul ar urma să intre în vigoare după 4 luni, perioadă în care operatorul va derula operaţiunile de pregătire a activităţilor. Derularea efectivă a contractului depinde, însă, de finalizarea de către Consiliul Judeţean a procedurii de licitaţie privind concesionarea serviciului de operare a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos

Cea mai importantă noutate este faptul că deşeurile vor fi colectate de la populaţie exclusiv separat, pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă.

Tarifele care vor fi plătite de populaţie sunt următoarele: 7,03 lei de persoană/ lună fără TVA în mediul urban, inclusiv asociaţii de proprietari, respectiv 217,36 lei pe tonă fără TVA în mediul rural, preţul pe locuitor fiind stabilit în funcţie de cantitatea colectată.

De asemenea, în cazul agenţilor economici tariful pentru anul 2019, atât în urban cât şi în rural, este 250,32 lei/tonă fără TVA.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai departe