Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

15 ziariști din tot atâtea țări europene au vizitat fabrica de brânzeturi Ferma cu Omenie de lângă Ocna Mureș

Publicat

- 2.197 vizualizări

15 jurnaliști din 15 țări europene care fac un tur al României cu scopul de a cunoaște oamenii și locurile din țara care deține Președinția la Consiliul Uniunii Europene au poposit pe 15 aprilie în comuna Unirea, județul Alba la Ferma cu Omenie și Unilact Transilvania pentru a vedea cu ochii lor o fermă și o fabrică de brânzeturi care împreună produc cea mai gustoasă brânză de burduf din țară (Premiul I ROaliment.ro 2018 ).

Ziariștii au fost impresionați de ospitalitatea gazdelor care i-au întâmpinat cu bucate alese, care mai de care deosebit de arătoase și gustoase. Chef Horia Șimon, vestit pentru preparatele deosebite care le pregătește în restaurante de renume din Cluj Napoca și din țară i-a primit pe oaspeți cu:

– Papanași fierți cu fructe de pădure și frișcă;
– Mingiuțe de burduf cu pudre;
– Swiss roll de mămăligă cu burduf la grill;
– Lollipops de burduf cu zmeură trasă în ciocolată albă;
– Toast de burduf și tartar de ceapă verde cu ulei presat la rece.

Toți cei 15 jurnaliști au avut prilejul să vadă cu ochii lor o fermă modernă, echipată cu tehnologie de ultimă oră, în care peste 500 de văcuțe își duc traiul îngrijite permanent de oameni de specialitate și care primesc furaje obținute din cultivarea sutelor de hectare care se întind în jurul fermei. Iar rezultatul este unul deosebit: un lapte gustos, din care în inima Transilvaniei se face brânză ca pe vremuri: din lapte și sare pentru gust și conservare. Doar atât!

S-au luat notițe permanent semn că jurnaliștii au fost interesați de ceea ce au găsit și este de așteptat ca în perioada următoare în presa străină să apară articole legate de ceea ce au găsit la o fermă de lângă Ocna Mureș.

I-am primit cu bucurie la fermă și le-am povestit despre cel mai bun burduf din România, despre viața De la Fermă și despre noi. Chef Horia Șimon și Chef Ionuț Crișan au făcut minuni cu burduful nostru.” ne-a mărturisit Marius Bîcu care, împreună cu tatăl său, conduc de ani buni o afacere de familie de succes, anul trecut înregistrând o cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro.

Ferma cu Omenie exportă brânzeturi în 11 țări din Europa prin brandurile: Unilact, Pachet de Acasă și De la Ferma iar Unilact Transilvania asigură materia primă: laptele, cultivând peste 1000 hectare de teren și având peste 550 vaci și 1000 oi. Este printre puținele afaceri care are ciclul complet de producție: cultivarea pământului, creșterea animalelor și prelucrarea laptelui rezultat de la aceste animale. Nu este de mirare că brânza lor este tot mai apreciată atât în țară cât și peste hotare pentru calitate și metoda tradițională de producție.

Citește mai departe