Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Proiectul educativ “Valențe cultural- educative” la final

Publicat

- 1.048 vizualizări

Cu sprijinul Primăriei și al consiliului local Ocna Mureș, la Casa de Cultură “Ion Sângerean” din comunitate s-a derulat în săptămâna 6- 10 mai 2019 proiectul educativ “Valențe cultural- educative”. Proiectul a avut parteneri Asociația Pro Copilăria, Liceul Teoretic “Petru Maior”, Așezământul Social “Sf. Mucenic Ciprian”, Centrul de zi “Sf. Serafim de Sarov”, Războieni și Centrul de zi “Sf. Filofteia” din Silivaș și clasa externă a Centrului de Cultură “Augustin Bena”, Teleac, sub coordonarea doamnei prof. Oloieru Olga. Toți partenerii au motivat copii, care au fost prezenți și care s-au bucurat de activități pe gustul lor. Atelierele de lucru organizate au avut drept scop asigurarea accesului la activități cultural-educative prin utilizarea unor metode active-participative de implicare a copiilor/ tinerilor pentru creșterea calității vieții în comunitatea în care trăiesc.

Obiectivele proiectului au fost atinse în totalitate:

-promovarea valorilor educative în rândul copiilor/ tinerilor;

-motivarea copiilor/ tinerilor pentru participarea la activități care corespund centrului lor de interes;

– valorificarea aptitudinilor, a capacităților și a deprinderilor creative ale copiilor/ tinerilor ;

– dezvoltarea colaborării între diferite instituții, care influențează pozitiv educarea copiilor/ tinerilor din comunitate.

Astfel, în atelierele organizate, copiii au confecționat șiraguri de mărgele, de brățări și cercei, au cusut semne de carte pe etamină, au învățat să recite cu dicție și expresivitate versuri sau au interpretat cântece de muzică ușoară și populară. Toate activitățile s-au derulat sub îndurmarea educatorilor implicați cu răspundere și drag față de munca alături de copii și tineri.

Joi, cea de a patra zi, a fost dedicată lucrului în comun, copii din Ocna Mureș și din Teleac. După primirea de mare ospitalier a doamnei prof. Olga Oloieru, copiii  au mers la Biserica Ortodoxă din sat, unde au fost binecuvântați de preotul Bogdan Avram. Cei din Ocna Mureș au lucrat împreună cu copiii din Teleac minunate lucruri prin „Tehnica modelării argilei”, sub îndrumarea doamnei prof. Oloieru . Au fost apoi ospătați cu bucate alese, prin grija gazdelor. A fost o zi extrem de placută pentru  toți!

Încheierea proiectului a avut loc vineri, 10 mai, când s-a organizat concursul de recitări „Poezii pentru copii”, de către Asociația Pro Copilăria. Copii din  întreaga zonă s-au înscris la concurs, recitările încântând prin expresivitate, emoție transmisă în mod sensibil, în recitări. Concurenții au primit daruri consistente constând în cărți, medalii și dulciuri. Inimoși dascăli și-au susținut elevii, ca și părinții sau colegii recitatorilor. În pauze, copii talentați au urcat pe scenă și au încântat publicul cu vocea sau instrumentul muzical.

„Cel mai bun recitator”, premiul cel mare, a fost acordat de juriu unei fetițe de clasa a II-a, Carina Trif, apreciată, de altfel, de întreaga sală; „Premiul Special al Juriului”, a revenit tot unei fetițe de clasa a II-a, Geta Rostaș, care a sensibilizat publicul cu versuri minunate, recitate foarte expresiv. Toți copiii au urcat la final pe scenă, alături de cei care i-au pregătit, într-o trăire de suflet, plină de bucurie!

O seară plăcută, o seară culturală și puțin altfel a încheiat frumos proiectul „Valențe cultural-educative” la Ocna Mureș.

Echipa de proiect

  • Stoica Liana- Casa de Cultură
  • Oloieru Olga- Teleac, clasa externă a Centrului de Cultură “Augustin Bena”,
  • Cărunta Elena- Asociația Pro Copilăria
  • Orga Ciprian- Așezământul Social “Sf. Mucenic Ciprian”,
  • Șușu Lucian- Centrul de zi “Sf. Serafim de Sarov”, Războieni
  • Șușu Gabriela- Centrul de zi “Sf. Filofteia”, Silivaș
  • Oprea Martha- Liceul Teoretic “P. Maior”
  • Ungureanu Nicoleta Maria- Grădinița  Nr. 5  (Scoala gimnazială Lucian Blaga)

 

                                                                             Inv. Cărunta Elena

Citește mai departe