Suntem şi pe:
Clinica Sante

Sport

Campionul inimilor noastre

Publicat

- 1.040 vizualizări

Sala de Sport a Școlii Gimnaziale Adrian Păunescu din București, duminică 5 mai, în meciul care urma să decidă ocupanta locului 2 al Turneul Final din cadrul Campionatului Național de Volei, Divizia Juniori Masculin, s-au întâlnit echipele din Suceava și Dej. Câștig de cauză au avut echipa din Moldova, după un joc extrem de disputat. Bucurie de nedescris în tabăra suceveană, iar la ardeleni un singur jucător cu lacrimi în ochi – Florian Bartha care a digerat cu greu acest eșec. A fost ultimul turneu jucat în calitate de junior și ca de fiecare dată în ultimii 5 ani, s-a numărat printre laureați. Anul acesta, Florian a cucerit medalia de bronz cu echipa CSS LAPI Dej și titlul de cel mai eficient jucător la blocaj. Este tipul de jucător care își dorește întodeauna să câștige și muncește din greu pentru a ajunge acolo unde și-a propus.

A ajuns la Dej de la vârsta de 13 ani și are în palmares ca junior:

Campionatul Național de Volei:

  • 2 medalii de aur la speranțe cu generația 1999 și 2000
  • 2 medalii de aur la cadeți cu generația 1999 și 2000
  • 1 medalie de argint cu generația 1999
  • 3 medalii de bronz cu generațiile 1997, 1998 și 2000
  • 5 premii individuale acordate de FRV

Olimpiada Națională a Sportului Școlar:

  • 2 medalii de aur

Echipa Națională:

  • medalie de argint la balcaniada din Bosnia
  • medalie de bronz la balcaniada din Turcia
  • calificare la turneul final European în 2017

Am discutat puțin cu el după ultimele 2 meciuri jucate la acest turneu final, avea o privire tristă pentru ca el și-a dorit întodeauna locul 1, dar conștient că voleiul este un sport de echipă și de unul singur rareori poți înclina balanța unui meci  și am realizat că privește cu încredere spre viitor și că eșecurile trăite, l-au întărit și este pregătit să facă pasul spre voleiul mare.  

Mi-a spus că are un gust amar, dar că această tristețe nu se compară cu cea trăită la echipa națională, când tricolorii au fost la o singură minge de calificarea la Campionatul Mondial, când echipa noastră a condus cu  16-15 în meciul cu Franța în setul 5, meci pierdut până la urmă de echipa noastră.

Eu sunt convins că acesta este doar începutul de drum în volei pentru Florian și  sper ca pe viitor să le calce pe urme și să-i depășească pe cei care au adus faima orașului nostru în acest minunat sport care este voleiul și mă refer aici la Stelian Grozav, Vali Sanislav, Alexandru Man, Gigi Onac, Tutu și Cristi Strauf, Vali și Ioan Vancea, Sorin Gatea, Gyusy Dezsi, Morti Bocsardi, Horia Moșneag și Adrian Radu.” ne-a mărturisit Marius Stîncel

 

Baftă Florian! Mult succes în voleiul mare!

Pentru noi vei rămane mereu un CAMPION!

Citește mai departe