Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Activităţi sportive şi jocuri interactive pentru copiii din Ocna Mureş şi Vama Seacă

Publicat

- 896 vizualizări

Aproximativ 140 de copii de la Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, Centrul de zi pentru copii „Sfântul Ierarh Nectarie” din Vama Seacă şi de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Ocna Mureş au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la activitatea recreativă „Veniți, copii, e primăvară”. Acţiunea a fost organizată de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Ocna Mureș prin Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” şi a avut ca scop dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea copiilor în activități cât mai variate și bogate în conținut, precum şi fructificarea talentelor personale. Timp de câteva ore, au avut loc diverse activităţi sportive, jocuri interactive şi desene pe asfalt. Dintre activităţi, amintim „ștafeta combinată”, „mașina cu călători”, „zebra buclucașă”, „careul magic”, „eșarfa călătoare” sau „mingile săritoare”.

Referitor la activitățile derulate, domnul Ciprian Orga, coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureș, a precizat următoarele: „Sufletele copiilor au fost cuprinse de o bucurie nemărginită. Sperăm ca prin activitățile pe care le derulăm să modelăm sufletele lor, astfel încât să-i pregătim să devină adevărați ostași ai lui Hristos. Privindu-i cât de fericiți au fost, mi-au venit în minte cuvintele Domnului Iisus: «De nu veți fii ca și copiii, nu veți moşteni împărăția cea gătită vouă!». Întreaga echipă de proiect implicată a fost pentru mine la superlativ: copii, cadre didactice, pedagogi şi părinți ai copiilor prezenți. Mulţumesc învățătorilor Lidia Toader, Monica Turcu, Sorin Turcu, Elena Cărunta, Ani Gligor, părintelui Bogdan Şalariu, asistentei medicale Alina Gligor, referentului de specialitate Liana Stoica, precum și partenerilor – Primăria Ocna Mureș şi Poliţia Ocna Mureş”.

Cadrele didactice prezente la acest eveniment au fost un exemplu pentru elevii lor datorită implicării în buna organizare a evenimentului şi participării la jocurile interactive. „Copiii sunt primăvara vieții. O zi cu ei te încarcă pozitiv, te motivează, îți dă speranță. Ziua de azi a fost una de apropiere sufletească, de bucurie și speranță. Mulțumiri organizatorilor și participanților”, a spus înv. Monica Turcu. Pe lângă activităţile sportive şi jocurile interactive la care au participat, copiii au dansat şi s-au distrat alături de mascotele Mickey, Minnie și Donald. „Pentru mine a fost o zi cu multă mișcare și bucurie. Ne-am pregătit pentru «Școala Altfel», care începe de luni”, a spus Ștefania Sanislav, elevă în clasa a IV-a.

La finalul activităţii, toți copiii participanţi au fost serviți cu apă, suc și dulciuri, iar echipa de proiect a primit diplome de participare din partea organizatorilor. Activitatea recreativă „Veniți, copii, e primăvară” a fost organizată în parteneriat cu Primăria orașului Ocna Mureș, Poliția orașului Ocna Mureș, Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din localitate, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Ocna Mureș, Asociația „Pro copilăria” din Ocna Mureș și Centrul de zi „Sfântul Ierarh Nectarie” din Vama Seacă.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Alba Iulia

Citește mai departe