Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Parteneriat între orașul Ocna Mureș şi Districtul Prignitz, Germania

Publicat

- 1.177 vizualizări

Parteneriatele instituţionale –înţelegerile de cooperare cu unităţi administrativ-teritoriale din străinătate, în diferite domenii de activitate, constituie un mijloc deosebit de dezvolta o comunitate indiferent de domeniul de activitate.

În baza acestei premise, judeţul Alba şi districtul Prignitz doresc să iniţieze o înţelegere de cooperare în domenii ca: turism și promovare turistică, cooperare economică și încurajare a legăturilor comerciale, cooperare în domeniul dezvoltării sociale, depopulare a spațiului rural, mobilitate a tinerilor profesioniști, educație și formare. Iniţierea acestei înţelegeri de cooperare este rezultatul legăturilor solide de prietenie şi colaborare, care dăinuie de mai bine de 10 ani, între Regiunea Centru şi Landul Brandenburg.

O delegație din districtul Prignitz  se află aceste zile în România, mai exact la Alba Iulia de unde, în fiecare zi vizitează câte un reper din județ fie el turistic, agricol sau pur și simplu pentru a pregăti o colaborare economică.

Astăzi, 11 aprilie delegația formată din 7 oficiali ai districtului Prignitz  însoțiți de vicepreședintele Consiliului Județean Alba domnul Marius Hațegan și doamna Cornelia Mădăraș – Consilier relații internaționale s-au deplasat la Ocna Mureș cu intenția de a afla mai multe despre istoricul orașului, despre planurile de dezvoltare pe viitor și despre construcția bazei de tratament și agrement din oraș.

Delegația a fost primită de domnul primar Vințeler Silviu care a prezentat istoricul orașului punând în evidență trecutul de stațiune balneo-climaterică  dar și planurile de viitor. Prezentarea cu cifre exacte, planuri, proiecte de viitor legate de dezvoltare turistică și implicit economică a atrasa atenția delegației germane mai ales că în districtul Prignitz se află o stațiune cu băi termale, Bad Wilsnack   detalii aici

După o oră de discuții în care autoritățile germane au împărtășit din experiența lor legată de dezvoltarea și administrarea unei stațiuni de agrement, toți cei prezenți la întâlnire au fost invitați să viziteze stadiul lucrărilor la Baza de tratament și agrement Ocna Mureș.

Întâlnirea de astăzi deschide noi oportunități pentru administrația locală deoarece delegația din Germania a promis ca va reveni când baza de tratament și agrement va fi finalizată pentru a oferi suport sub forma unei colaborări internaționale.

Pentru delegația provenită dintr-un district din fosta RDG (Republica Democrată Germania) orașul Ocna Mureș nu a fost un oraș necunoscut. Am aflat cu această ocazie că în trecut cei din RDG (înainte de ’89)  puteau să-și petreacă concediile în țări printre care România iar pentru rudele din RFG (Republica Federală Germania ) era un prilej să se întâlnească în astfel de țări cu cei apropiați din RDG, iar o parte din aceștia au ajuns chiar la băi în Ocna Mureș prin anii ’70.

Citește mai departe