Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Icoana din sufletul meu!

Publicat

- 745 vizualizări

Proiectul cu același nume inițiat de Liana Stoica, referent de specialitate la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș , a avut ca parteneri Consiliul Județean Alba, Primăria Ocna Mureș, Centrul Cultural „Augustin Bena” din Alba Iulia, Centrele de zi „Sf. Mucenic Ciprian”, „Sf. Serafim de Sarov”, Războieni,  „Sf. Filofteia” , Silivaș,  „Acoperământul Maicii Domnului” din Unirea,  Asociația „Pro Copilăria” și  Liceul Teoretic „P. Maior” , Ocna Mureș.

Derulat timp de o săptămână, între 25 și 29 martie, proiectul a reunit copii creativi, doritori de a-și exprima talentul, dragostea față de frumos în pictură și nu numai. La Casa de Cultură din orașul nostru, s-au organizat în acestă perioadă următoarele ateliere de creație:

-Pictură de icoane pe diferite materiale (sticlă, farfurie, carton, lemn, hârtie, etc)

-Tehnica șervețelului

-Arta împletirii hârtiei

Indrumați de voluntari cu dragoste față de copii, aceștia au realizat extraordinare lucrări, pe care le-au expus in Museikon, alături de lucrări ale elevilor Școlii Populare de Artă din Alba Iulia.

Joi, 28 martie, copiii din Ocna Mureș au vizitat Centrul de Cultură „Augustin Bena”; aici au fost primiți cu căldură și dragoste de Marinela Popa, profesor de canto, muzică ușoară. Copiii au asistat la activitățile de la clasa de pictură tradițională pe sticlă, la clasa de canto popular, canto muzică ușoară, la repetiții ale fanfarei. Ne-am deplasat apoi la Museikon, unde în prezența directorului Muzeului Național al Unirii, Gabriel Rustoiu, am admirat lucrările expuse și am asistat la un deosebit spectacol organizat de cursanții Școlii Populare de Artă.

Toți partenerii implicați au fost nominalizați și premiați de organizatori.

Cei care au avut numai de câștigat au fost, desigur, copiii!

Un proiect îndrăzneț, de suflet, a reunit în Ocna Mureș  copii sub îndrumarea inimoșilor voluntari: Preot Gherasim Cosmin, înv. Martha Oprea, ed. Nicoleta Ungureanu, Ciprian Orga, Preot Șușu Lucian, Șușu Gabriela, înv. Cărunta Elena.

Coordonator, Liana Stoica

Citește mai departe